„Ji nepajėgė numalšinti troškulio. Į prieplauką atplaukė po 20 min. pasiplaukiojimo. Kažkas prasitarė, kad per tas 20 min. ji išgėrė net 4 butelius vandens“, – pasakojo A. Summers brolis.

Tą pačią dieną pakeliui namo moteris prarado sąmonę ir daugiau neatsibudo. Gydytojų teigimu, moteris mirė dėl per didelio kiekio vandens, kuris buvo išgertas per trumpą laiką.

Kokiais atvejais galima išgerti per daug vandens? Kam tai gresia labiausiai? Ir kokie simptomai rodo, kad išgėrėte per daug vandens? Apie tai papasakojo Medicinos diagnostikos ir gydymo centro šeimos gydytojas Vilius Rajeckas.

Ne visas vanduo yra vienodas


Gydytojo teigimu, iš pradžių svarbu suprasti, kad ne visas vanduo yra vienodas – tai gali būti vanduo iš čiaupo, mineralinis vanduo, o gali būti ir sterilus, naudojamas tam tikroms procedūroms bei turintis itin mažai ištirpusių mineralų. Nuo vandens rūšies iš dalies priklauso ir tai, ar įmanoma išgerti jo per daug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją