Taip, vilkėdama sportine apranga pūkštelsiu į ledinį vandenį atitvertoje ežero zonoje, kuri vadinama „Serpentine Lido“. Tuomet užsiropšiu ant specialaus pripučiamo kilimėlio sportui ir pusvalandį darysiu didelio intensyvumo pratimus.

Aukšto intensyvumo treniruotė su intervalais (angl. High Intensity Interval Training) yra moksliškai įrodytas būdas sudeginti šimtus kalorijų per minimaliai trumpą laiką, sportuojant trumpais didelio intensyvumo proveržiais. Užsirašiau į naujausią ir veikiausiai beprotiškiausią šio sportavimo būdo versiją – treniruotę ant plūduriuojančios, pripučiamos lentos, pažymi F. Childs.

Mano pritūpimai, atsispaudimai ir šuoliukai bus derinami su jogos tempimo pratimais, įtūpstais ir diskomforto klyksmais. Vienas neteisingas judesys ir aš atsidursiu rudame vandenyje.  

Treniruotes ant vandens veda Leila Francis Coleman. 27 metų verslininkė paliko verslo analitikės darbą ir vos prieš metus tapo sporto trenere.   

Ją apsėdo mintys apie treniruotes ant plūduriuojančių kilimėlių, kai visą jaunystę ji praleido buriuodama. „Po dienos, praleistos ant vandens, man skaudėdavo visą kūną“, - sakė ji.

Leila rengti tokias treniruotes Didžiosios Britanijos sostinės baseinuose pradėjo šių metų pradžioje. Jos įmonė savo svetainėje taip pat prekiauja specialiomis lentomis, ant kurių galima sportuoti vietos baseine ar savo sodo tvenkinyje.   

„Daugybė garsenybių atlieka aukšto intensyvumo ir giliųjų raumenų pratimus, paversdamos juos ekstravagantiškomis treniruotėmis. Beyonce sportuoja su „Hula Hoop“ lankais, o Madonna treniruojasi baleto salėje“, - teigė Leila.

Sportas ant plūduriuojančios lentos įdarbina giliuosius raumenis ir padidina širdies pulsą. Kadangi jūsų pagrindas yra nestabilus, raumenys būna priversti dirbti kur kas sunkiau, kad padėtų jums išlaikyti pusiausvyrą, priduria ji.   

Sporto konsultantas Kori Lyndsay, dirbantis Beikerio gatvės sporto klube „Fitness First“, kur vyko užsiėmimai ant vandens, teigė, kad per tokias treniruotes itin dirba pilvo ir klubų raumenys, kurie dažnai ignoruojami kitų treniruočių metu.   

„Bandymai išsaugoti pusiausvyrą įtraukia gilesnius raumenis negu paprasta aerobikos treniruotė, skirta tokiems paviršiniams raumenims kaip bicepsai. Jei treniruojate savo giliuosius raumenis, tai naudinga visam jūsų kūnui, nes taip stiprinate savo vidinę jėgą“, - sakė jis.

Nešdama lentas į Serpentine`o ežerą Leila iš tikrųjų atrodo įspūdingai tvirta. Ji net nekrūpteli, kai jos diafragma paliečia vandenį. Lygiai toks pat ramus išlieka ir 29 metų treneris Berti Holmesas, kai jis įbrenda į ežerą.   

Tačiau mes (devynios moterys per 30 ir 40 metų) nesame tokios drąsios. Šalta. Labai šalta.
Prie „Lido“ susirinko būrelis smalsuolių. Vienas vyrukas išsitraukia savo mobilųjį telefoną ir pradeda filmuoti, kol mes lipame ant savo lentų. 

Nieko keista: jam tai atrodo linksma. Tiems, kas stovi krante, vaizdas tampa vis juokingesnis.
Kai tik peršlapusios atsistojame ant savo lentų ir pradedame svyruoti tarsi girtos, Berti pradeda treniruotę.   

Iš pradžių švelniai sukame liemenį. Tačiau šalia manęs sportuojančiai Hannah to pasirodo per daug: su riksmu ji pliumpteli į vandenį. 

Didžiuodamasi savimi, kad išsilaikiau ant lentos, energingai suku juosmenį. Tačiau netrunku sulaukti atpildo: neišlaikau pusiausvyros ir paskui savo kaimynę pliumpteliu į drumzlinas gelmes. Man šokas. Gurkštelėjusi šiek tiek vandens mėginu negalvoti apie tuos niekšus, kurie naudoja šį ežerą kaip tualetą. 

Užsiropščiusi ant lentos prisiekiu sau daugiau nekristi. Treneris liepia mums atlikti kopimo į kalną judesius – keistai atrodantį pratimą, kuris atliekamas iš atsispaudimų padėties, judinant kojas ir taip imituojant kopimą.

Mums palengvėja, kai pereiname prie atsilenkimų. Gulint ant lentos bent jau nelieka pavojaus nukristi. Panašiai reaguoju ir į atsispaudimus.   

Iš tikrųjų esu taip susitelkusi į pastangas nenukristi, kad atlikdama raumenų tempimus ir įtūpstus net nejaučiu deginimo. Veikiausiai dėl ypatingos aplinkos ir mūsų visų pastangų išsilaikyti ant lentos ši treniruotė atrodė draugiška. Netgi pradėjau sau patikti.   

Veikiausiai buvau neblogai padirbėjusi, nes kitą rytą jaučiausi taip, tarsi pusvalandį būčiau treniravusi kiekvieną savo kūno raumenuką. 

Taigi verta padrebėti, apsitempus savo sportine apranga – net jei teks iš savo liemenėlės ištraukti kelias vandens žoles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)