„Esame persisotinę įvairiausio maisto, parduotuvės lūžta nuo prekių gausos, cheminių ingredientų tiek maiste, tiek kosmetikoje. Mums siūlomos krūvos nereikalingų daiktų, masinės mados drabužių, informacijos. Mes gyvename pertekliuje, kuris mums ilgainiui nebeteikia džiaugsmo, gyvenimo prasmės ir sveikatos. Šiuo metu galbūt natūraliai iš šios gausos detoksas, organizmo valymas, protarpinis badavimas, socialinių tinklų detoksas madingas kaip niekad“, – yra įsitikinusi mitybos žinovė Jūratė Noack. O jūs ar sutinkate?

Apie badavimą „Delfi“ kalbėjosi su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Visuomenės sveikatos fakulteto Profilaktinės medicinos katedros profesore dr. Vilma Kriaučioniene; gydytoja onkologe chemoterapeute, gyvensenos medicinos specialiste, LSMU Visuomenės sveikatos fakulteto Profilaktinės medicinos katedros dėstytoja Lina Paulauskiene ir Klaipėdos universiteto (KU) Papildomos ir alternatyvios sveikatos priežiūros magistre (PASP), Holistinės medicinos ir reabilitacijos katedros dėstytoja, PASP Ajurvedos sveikatos specialiste J. Noack.

Kada nevalgymas laikomas badavimu?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)