Juolab laiminguosius makaronų gerbėjus remia ir mokslinių tyrimų išvados.

Nutukimo tyrimų draugijos (The Obesity Society) metiniame susitikime paskelbti naujausio tyrimo rezultatai rodo, kad tie, kas mėgsta pagrindinį italų patiekalą, yra linkę maitintis sveikiau, negu tie, kas makaronų visai nevalgo.

Dar daugiau. Tyrėjai iš Mitybos strategijų kompanijos (Nutritional Strategies, Inc.) palygino duomenis, surinktus apie JAV suaugusius gyventojus tarp 2001 ir 2012 metų, ir nustatė, kad dažnai valgantys makaronus taip pat yra linkę mažiau vartoti sočiųjų riebalų ir pridėtinio cukraus.

Be to, makaronų gerbėjai pasižymėjo geresniu vitamino B, mineralų ir ląstelienos įsisavinimu.

„Makaronai gali būti veiksmingi kuriant geros mitybos sistemą, nes jie yra tobulas pagrindas vaisiams, daržovėms, liesai mėsai, žuviai ir ankštiniams“, - teigia dietologė Diana Welland.

Tai ne pirmas kartas, kai makaronų valgymas siejamas su sveikesne gyvensena. 2016 metų birželį kitas tyrimas nustatė, kad valgantys makaronus dažniau turi žemesnį kūno masės indeksą (BMI), mažesnę liemens apimtį ir proporcingesnį liemens ir klubų apimčių santykį negu nemėgstantys makaronų.