Alytaus visuomenės sveikatos centras suskaičiavo, kad sausio 18 – 24 dienomis, palyginus su prieš tai buvusia savaite, sergamumas ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir gripu apskrityje padidėjo 1,8 karto.

Druskininkų savivaldybėje, palyginus su prieš tai buvusia savaite, sergamumas padidėjo 2,3 karto ir sergamumas peržengė epideminį lygį – sergamumo rodiklis 10 tūkst. gyventojų buvo 119,15 atvejo per savaitę.

Pranešama, kad gripas sudaro apie 29 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Vaikai iki 17 metų amžiaus iš visų susirgusiųjų sudarė 48 proc.

Gripo epidemija skelbiama, kai sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinio gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų.

Epidemiją galėtų paskelbti Druskininkų savivaldybės administracija, bet tuomet reikėtų atšaukti masinius renginius. Todėl kurorto savivaldybė, vengdamas gąsdinti kurorto svečius, jau ne pirmus metus iš eilės neskuba skelbti epidemijos, kai pagal sergamumo duomenis privalėtų tai daryti.

Remiantis interaktyviu ULAC žemėlapiu, sergamumas artėja prie epideminio lygio ir Kaune. Jį galite stebėti čia.