Kaulų sultinys – kuris gaminamas 6–12 valandų ant mažos ugnies virinant gyvūnų kaulus – labai naudingas mūsų organizmui. Jame daug kalcio, magnio, kolageno, želatinos, amino rūgščių ir fosforo, tad jis agaivina žarnyną, gerina virškinimą, tonizuoja sąnarių audinius, palaiko imuninę sistemą, išsaugo odos elastingumą ir pan.

Jei manote, kad kaulų sultinys pastaruoju metu imtas liaupsinti, nes tai dar viena beprotiška mada, kuri greit baigsis, aukštos klasės virėja Ariane Resnick, parašiusi knygą „The Bone Broth Miracle“ („Stebuklingas kaulų sultinys“), sako, kad mineralų prisotintas kaulų nuoviras medicininiais tikslais buvo naudojamas dar priešistoriniais laikais, ir yra vienas iš kertinių paleo dietos patiekalų arba ingredientų.

Apsisprendus išsivirti šį stebuklingą ir maistingą gėrimą namuose, labai svarbu išsirinkti kokybiškus kaulus. „Svarbiausia, jei tai raudona mėsa, kad gyvūnas būtų šertas žole, gyvenęs laisvėje, išaugintas organiniame ūkyje, arba kad bent jau būtų išaugintas organiniame ūkyje. Jei virsite vištienos sultinį, svarbu, kad višta būtų užaugusi laisvėje, – sako A. Resnick. – Žuvies sultinį geriausia virti iš laisvėje pagautų žuvų.“

Pateikiame jos pasiūlytą lengvai pagaminamos sriubos receptą.

Sultinys su avokadais

Produktai:

2 puodeliai kaulų sultinio
2 vidutinio dydžio avokadai
Vienos citrinos sultys

1 valg. šaukštas kokoso aliejaus „ Brain Octane“ arba kito MCT aliejaus (energinio aliejaus, kuris nesikaupia organizme ir nevirsta į riebalus, o visas sunaudojamas energijai gaminti)

Druskos ir pipirų pagal skonį

Pakaitinkite kaulų sultinį bent iki kambario temperatūros, kad suskystėtų, o jei norite karštos sriubos – kaitinkite daugiau. Sutrinkite visus produktus, kol gausite vienalytę tekstūrą, jei norite skystesnės sriubos – įpilkite vandens. Patiekite šaltą arba karštą.

Įspėjimas: būkite itin atsargūs trindami karštus skysčius!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)