JK Vietos valdžios asociacija (angl. Local Government Association; LGA) paskelbė, kad, NHS duomenimis, praėjusiais metais bent vienas supuvęs dantis buvo ištrauktas apie 40 800 jaunesnių nei 18 metų Anglijos jaunuolių. Šių procedūrų kaina sveikatos tarnybai kainavo 35,6 milijonus svarų.

Anot ekspertų, vaikų dantys dažnai yra tokie supuvę, kad jais net negali pasirūpinti dantistas ir jie turi kreiptis į ligoninę. Praėjusiais metais kiekvieną darbo dieną NHS chirurgai atliko po maždaug 161 dantų šalinimo operaciją.

LGA bendruomenės gerovės tarybos pirmininkė Izzi Seccombe teigė: „Šie duomenys tik dar kartą primena, kaip perdėtas kasdienis cukraus vartojimas pažeidžia vaikų ir jaunuolių dantis. Dar labiau neramina tai, kad jų dantų būklė būna tokia prasta, jog dantistai nebegali niekuo padėti ir vaikai turi vykti į ligoninę.“

O Karališkojo chirurgų koledžo (angl. Royal College of Surgeons) profesorius Nigel‘is Hunt‘as teigė, kad 161 operacija per dieną turėtų skambėti kaip žadintuvas JK ministrams. Anot jo, perdėtą cukraus naudojimą reikia skubiai pažaboti, o tam padaryti nepakaks vien uždėti papildomą mokestį ant cukraus kupinų gaiviųjų gėrimų.