Kaip atskirti peršalimą ir alergiją, kada verta vartoti vaistus ir kokie augalai dažniausiai sukelia šienligę – apie tai kalbėjomės su Kauno klinikų gydytoja klinikine imunologe ir alergologe, docente Edita Gasiūniene.

– Jau nuo pat ankstyvo pavasario pradedame kalbėti apie pavasarines alergijas. Bet kas iš tiesų yra tos pavasarinės alergijos ir kodėl jos kyla?

– Pavasarinę alergiją galėtume įvardinti kaip „alergiją žiedadulkėms“. Alergiją gali sukelti įvairios medžių ir žolių žiedadulkės, bet Lietuvoje žmonės labiausiai kenčia nuo beržų ir kitų beržinių medžių, tai yra alksnio, lazdyno bei miglinių arba varpinių šeimos žolių – pašarinio motiejuko, miglės, svidrės, avižuolės, kvapiosios gardūnytės ir kt. žiedadulkių sukeliamų simptomų. Vėliau, vasarą ir rudenį pradeda žydėti piktžolės, kietis, taip pat sukeliantys alerginės slogos ir konjunktyvito simptomus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją