Įžengus į laboratoriją į akis krenta oranžinis bėgimo takelis ir sporto klubams būdingi kardiotreniruokliai bei hanteliai. Čia yra netgi nedidelis baseinas. 

Vizito laboratorijoje dieną čia buvo galima sutikti geriausius Suomijos sportininkus – olimpiečius ir parolimpiečius, kurie darė tai, ką sugeba geriausiai – sportavo. Jie tai darė prijungti prie įvairių moderniausių prietaisų, kuriais buvo stebimi sportininkų sveikatos rodikliai fizinio krūvio metu – nuo kraujospūdžio, širdies ritmo, iki deguonies įsisotinimo.

Nors laboratorijos plotas yra santykinai nedidelis – vos apie 1000 kv. m, ji aprūpinta pačia moderniausia įranga, kuria galima analizuoti, kokį krūvį gauna sportininkai, atstovaujantys daugiau kaip 20 sporto rūšių – nuo bėgimo, važiavimo dviračiu, lenktynių neįgaliųjų vežimėliais, iki plaukimo, lygumų ar kalnų slidinėjimo – labai populiarios Suomijoje sporto šakos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją