Inovatyvių vaistų Lietuvoje – vis daugiau

Kitų metų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžetas sieks beveik 3,5 mlrd. eurų. Daugiau nei 600 mln. eurų bus skirta vaistams ir medicinos priemonėms. Nors vaistams numatomos lėšos auga, pacientų organizacijos skundžiasi, kad ypač inovatyvių vaistų prieinamumas šalyje išlieka prastas.

Lietuvoje į kompensuojamųjų vaistų sąrašus yra įtrauktas tik 21 iš 168 inovatyvių preparatų, nors Europos Sąjungos valstybių vidurkis siekia 76.

„Tokios sąvokos kaip inovatyvūs vaistai mūsų teisyne ar PSDF biudžete nėra. Jie vadinasi naujai įregistruoti vaistai. Tai labai svarbi žinutė, nes kai mes naujai įregistruotus vaistus iškart pavadiname inovatyviais, pacientams susidaro toks įspūdis, kad tai yra labai efektyvu, kad tai padės, dabar išgelbės, kad tai yra proveržis. Tai būna labai dažnai ir ta pati veiklioji medžiaga, bet visa esmė yra, kad kalba eina apie vaistus, kurie iš farmacijos yra naujai registruoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)