Dažnai prašėte ir ėdėte mane, kad daugiau rašyčiau apie moteriškus kvapus, nors esu ir apie juos rašęs, ir nemažai.

Ir nepaisant to, kad nėra grynai vyriškų ir moteriškų kvapų, daugmaž visi tinka ir vyrams, ir moterims, tik priklauso viskas nuo atmosferos, nuo charakterio, nuo pomėgių.

Štai, pavyzdžiui, buvo kvepalai iš kūrėjo Francis Kurkdjian, garsiųjų „Baccarat Rouge 540“ autoriaus – „Grand Soir“, kurie skirti visiems, bet jį tikrai puls pirkti labiau moterys, nes ten vaizdiniai tokie labiau operiniai ir vakariniai: „Užkalnis: ar žinote, kuo kvėpinuosi po erzinimų ir provokacijų?“.

Tačiau tiesa yra ir tai, kad moterys Lietuvoje dažniausiai renkasi kvepalus pagal tai, kuo kvepia bendradarbės, ir paskui eina ir perka, geriausiu atveju, tokius pačius. Blogiausiu atveju, kokias nors klastotes iš ubagių „arabiškų versijų“ pardavėjų, ir paskui tais netikrais aromatais trenkia visa Palanga ir Šventoji, kur tos arabiškos versijos maišosi su rūkyta žuvim ir nepraustais tų moterų vyriukais.

Nėra jokių „versijų“ ir „inspiracijų“, yra tik neteisėtai pasisavinta svetima intelektinė nuosavybė ir klastotės, viskas labai paprasta, nepamirškite šito. Lygiai taip pat parduotuvėse nebūna „aš nevagiau, tik pamiršau susimokėti ir išėjau su prekėmis“. Perkate „arabiškas versijas“ – perkate iš vagių.

Šiandien pasiūlysiu kvepalus moteriškus (juo labiau kad tuojau Kalėdos). Jie tikrai suvynios ir nustebins moteris, pavargusias nuo saldžių, lipnių, rytietiškų, smilkalais žudančių raganiškų kvapų. Tai naujas kūrinys iš super-nišinės kūrėjos Camille Leguay, prancūzės, kuri anksčiau kūrė kitiems, o dabar turi savo vardu paminėtą prekės ženklą.

Kvepalai Principe Feminin

Pavadinimas – „Principe Feminin“,, kaip suprantate, ne apie vyrus: „Moteriškas principas“. Kvapas toks naujas, kad jo dar nėra enciklopedijose ir duomenų bazėse.

Kvapas padarytas neįprastai: jis prasideda tradicine bergamote, bet tas citrusas niekur neišsisklaido (kaip paprastai būna) ir yra nuosekliai stiprinamas: truputį saldumo, bet labai, labai nedaug, prideda šiaurietiška rožė. Dar yra jazmino žiedai, bet irgi tokie santūrūs, ir toliau prasimuša citrusas. Ir jau tik pagrindas sutvirtintas pačiulio dūmeliu ir karčiomis, sausomis samanomis.

Tai gaivuma, kuri tiks net ir žiemai. Tai prieskoniškumas, kuris nesistumdys alkūnėmis ir liks santūrus. Ir ta bergamotė, citrusas, labai gerai derės su Kalėdomis. Skelbiu šį kvapą 2023 švenčių kvapų moterims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)