Geroji dalis – jis visiems patinka. Žmonių, kuriems nepatiktų apelsino kvapas, labai nedaug. Apelsinas šia prasme – kaip rūgštus obuolys arba kaip žolė po lietaus, staigus populiarumas su garantija.

Blogoji dalis: jis ilgai nesilaiko niekada. Galima sutvirtinti jį derinant su medžio (dažniausiai kedro) kvapu, arba galima sukurti tokią neįtikėtiną ir nuodėmingą kompoziciją, kaip Terre d’Hermes, kur apelsinas sulietas su dyzelinu ir tepalais, ir sukelia prisiminimus (net jei jie neparemti realybe) apie priekabą su apelsinais Prancūzijos kaime, ir apie tvirtą sodietę, įdegusią ir be kelnaičių po lengva suknele, besiilsinčią ant tų apelsinų („Užkalnis: apie šį kvapą rašiau dar tada, kai buvau jaunas ir gražus“).

Italijos parfumerijos namai Acqua di Parma ir jų serijos Blu Mediterraneo kūriniai visada yra apie vaisius, žoles ir uogas, kurie yra Italijoje – magnoliją („Užkalnis: kvepiu, kaip moterų pliažas“), figas („Užkalnis: kuo kvepia emigrantas?“), kadagius.

Acqua di Parma „Blu Mediterraneo“ kvepalai

Šiandien – grynas apelsinas. Arancia La Spugnatura („spugnatura“ yra prausimas kempine, ir jūs tikriausiai suprantate, kodėl pavadinime yra ši erotinė konotacija; tai apie mylimųjų tarpusavio prausimąsi duše, glostant kūną putomis) iš Acqua di Parma yra proginis, „limituoto leidimo“ produktas, kuris nustebino kaina (170 eurų už šio prekės ženklo kvepalus yra nepadoriai daug), bet juk kaina – tik pinigai.

Kvapas yra tiesiog tiesmukas, saulėje įkaitęs, apelsinas. Saldus ir besitaškantis eteriniais aliejais iš žievės, kai ją lupi, tokiais mažyčiais lašeliais pasklinda aromatingas rūkas.

Bet tai tik grynojo apelsino įspūdis: kvapas pagal struktūrą kompleksiškesnis, su mandarino ir citrinos atspalviu, trupučiu pipirų ir migdolų, ir bazėje sutvirtintas kedru.

Pasižiūrim, kas sukūrė? Superžvaigždė François Demachy, kažkada sumeistravęs genialius, neįtikėtinus Chanel Egoiste Platinum (jie yra meistrystės viršūnė) ir daugelį nuostabių kvapų Christian Dior prekės ženklui.

Svaiginantis paprastumas ir retas minties grynumas: sukonstruoti idealų apelsiną iš daugelio elementų, kad jis būtų dar apelsiniškesnis už tą, kurį sukūrė gamta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją