Tiktai svarbu atminti, kad kas per daug – nesveika, taigi, ir kvepalų derėtų nepadauginti, kitaip besisukiojant tarp žmonių teks pamatyti ne vieną surauktą nosytę ir neprielankų žvilgsnį.

Atsakymas į klausimą, kiek tiksliai kartų pasipurkšti kvepalais, – aršių diskusijų objektas, tačiau portale „The Trending Man“ skelbiamos publikacijos autoriai laikosi nuomonės, kad optimalus kvepalų kiekis – 2–4 užsipurškimai. Jei užsipurkšite gerokai daugiau, kvapas bus pernelyg intensyvus, o jei mažiau – per silpnas.

Visgi ne tik užsipurškimų skaičius yra reikšmingas, kai tenka apsispręsti, kiek kvepintis. Būtina atsižvelgti ir į kelis papildomus niuansus, apie kuriuos netrukus sužinosite.

Svarbiais veiksniais laikomos ir tokios aplinkybės kaip kvepinimosi būdas, naudojamo parfumerijos gaminio tipas ir kvepinama vieta.

Taigi, palikę nuošaly abstrakčius išvedžiojimus, pereikime prie konkrečių praktinių patarimų, kuriais vadovaudamiesi, tikėtina, pasikvepinsite taip, kad aplinkiniai nepajėgtų atsispirti jūsų žavesiui.

Kvepinimosi metodika


Klausimas, kurį privalu aptarti vieną iš pirmųjų, formuluojamas visiškai paprastai – „Kaip kvepintis?“

Jokiu būdu nereikia it ištiktam isterijos tirštai pripurkšti odekolono vonios kambaryje ir po jį vaikštinėti, viliantis, kad taip aromatas nusės ant kūno, padengdamas jį nuo galvos iki kojų pirštų.

Jei norite, kad nuo jūsų sklindantis kvapas būtų unikalus, subtiliai juntamas, tačiau jokiu būdu ne per stiprus, tokia metodika nepasiteisins.

Atminkite: kvepinantis nevalia praleisti konkrečių šio ritualo žingsnių.

1 žingsnis. Kvepalus reikia purkšti ant švaraus kūno, todėl prieš kvepindamiesi, būtinai nusiprauskite po dušu. Nors to nebūtina daryti kaskart prieš kvepinantis, visgi atminkite, kad ant ką tik nupraustos odos užpurkštas odekolonas paskleidžia patį maloniausią aromatą. Taip pat turėkite omenyje, kad kvepinama oda turi būti visiškai sausa.

2 žingsnis. Kvepindamiesi odekolono buteliuką laikykite per 10–13 centimetrų nuo kūno. Ši taisyklė ypač svarbi, tad pasistenkite ją įsidėmėti. Atstumas, per kurį purškiamų kvepalų buteliukas nutolęs nuo odos, iš esmės lemia aromato stiprumą, taigi, laikant buteliuką per toli arba per arti, rezultatas gali nuvilti.

3 žingsnis. Kaip jau, matyt, supratote, odekoloną reikią purkšti ant kūno, o ne į orą. Dabar įsidėmėkite, kad 2–4 pulverizatoriaus paspaudimų turėtų pakakti. Vis dėlto po kiekvieno spustelėjimo derėtų stabtelėti ir įsitikinti, ar aromatas ne per daug intensyvus. Jokiu būdu nesistenkite įtrinti odekolono į odą.

Vietos, kurias reikėtų pakvepinti


Norint kuo tinkamiau pasikvepinti odekolonu, būtina žinoti, į kurias vietas nusitaikyti jį purškiant.

Vargu ar prašausite pro šalį, jeigu kvepinsite tas vietas, kuriose pavyksta užčiuopti pulsą.

Pulso taškai – tai tokios kūno sritys, kuriose arterijos yra labiausiai priartėjusios prie odos paviršiaus. Dėl šios priežasties jos yra pakankamai šiltos, kad įvyktų staigi reakcija į kvepalus ir susidaryti konkrečiam žmogui būdingas aromatas.

Kur yra pulso taškai, į kuriuos reikėtų nusitaikyti, veikiausiai žinote – tiktai dėl viso pikto siūlome prisiminti tas vietas.

Riešai

Riešai yra kaip tik ta vieta, kuria reikėtų pasinaudoti išbandant naują odekoloną arba kvepalus.

Kad kuo aiškiau suprastumėte, ko vertas dar nemėgintas produktas, tereikia kartą arba du užpurkšti jo ant riešų.

Būtent taip ir reikia eksperimentuoti su odekolonais: užpurkšti ant riešų, o tada palaukti, kol jų aromatas susimaišys su unikaliu jūsų kūno kvapu.

Puiku ir tai, kad riešų pakvepinimas bemaž nerizikingas, kadangi šias vietas ganėtinai lengva užmaskuoti, jeigu odekolono kvapas kartais ne itin patiktų.

Kaklas

Kaklas – tai intymesnė vieta nei riešai, todėl jis tobulai tinka kvepinimui, jei einate į pasimatymą.

Jei turite ypač gundančio kvapo odekoloną, juo pasipurkšti reikėtų kaklą, bet tik tada, jei priemonė jau išmėginta, kadangi nuo kaklo sklindančio kvapo taip lengvai nepaslėpsite.

Aromatizuojančių parfumerijos gaminių tipai

Aromatinių produktų tipų – toli gražu ne vienas. Jie skiriasi savo koncentracija ir kvapo išsilaikymo trukme.

Visgi visų pirma norėtųsi išskirti kiek mažiau žinomus kietuosius odekolonus. Šis kvapusis produktas nėra skystis, todėl juo pasipurkšti nepavyks, užtat naudojant šio tipo odekoloną be galo patogu kontroliuoti sklindančio aromato intensyvumą.

Pagrindinė kvapiuosius gaminius vieną nuo kito skirianti savybė – tai juose esančios aromatinės esencijos procentas.

Odekolonas

Pirmasis tipas – tai elementariausias odekolonas (iš pranc. eau de Cologne – Kiolno vanduo). Jo koncentracija – žemiausia, todėl ir jo kvapas išsilaiko trumpiau negu kitų rūšių kvepalų.

Kadangi jo koncentracija – 2–3 proc., jį rinktis reikėtų, jei norisi, kad kvapas išsilaikytų tik trumpam – apytikriai valandą.

Turint omenyje aromato išsilaikymo trukmę, odekolonu gali tekti purkštis kelis kartus per dieną, be to, daugiau kartų paspaudžiant pulverizatorių nei purškiantis priešingame spektro gale esančiais itin koncentruotais kvepalais.

Tualetinis vanduo

Tualetinis vanduo (pranc. eau de toilette) – tai ypač populiarus aromatizuojantis parfumerijos gaminys. Jo koncentracija varijuoja nuo 5 iki 15 proc., todėl neretai jis yra daug intensyvesnio kvapo nei odekolonas.
Šios priemonės aromatas išlieka iki trijų valandų. Tai, aišku, nėra labai daug, todėl ir tualetiniu vandeniu gali tekti pasipurkšti kartotinai.

Deja, tualetinio vandens galima ir padauginti, todėl jei priemonės kaip reikiant nepažįstate, patartina neįsismaginti.

Kvapusis vanduo

Pats metas pakalbėti apie kvapųjį (vadinamąjį parfumuotą) vandenį (pranc. eau de parfum). Šis parfumerijos gaminys išsiskiria 15–20 proc. koncentracija, o jo aromatas gali išlikti nuo keturių iki penkių valandų. Dėl šios priežasties kvapusis vanduo – puikus pasirinkimas rengiantis į vakarinį pasimatymą.

Aišku, privalote prisiminti, kad su šiuo kvapiuoju tirpalu reikėtų elgtis apdairiai ir paisyti taisyklės „mažiau yra daugiau“, kadangi per aštraus kvapo rizika – ganėtinai didelė.

Kvepalai

Kvepalai yra aukščiausios, konkrečiai – 20–30 proc., koncentracijos kvapiųjų medžiagų tirpalas.

Nors vyrams skirti kvepalai nėra itin populiarūs, jeigu pavyktų rasti tokius, kurie jums tinka, vos porą kartų jais pasipurškę pasiektumėte stulbinamą rezultatą.

Su kvepalais, aišku, reikia elgtis ypač apdairiai, kadangi vos vienas bereikalingas purkštelėjimas ir gali tekti ištisą vakarą vienišauti.

Dažnai užduodami klausimai


Kaip dažnai kvepintis?

Nėra jokios griežtos kvepinimosi dažnį nustatančios taisyklės, kuria turėtumėte vadovautis, bet šiaip jau atšviežinti aromatą reikėtų tada, kada jis pradeda išsikvėpti.

Tai reiškia, kad karto per dieną gali ir pakakti, tačiau nebūtinai – gali prireikti pasikvepinti ir kelis kartus.
Kvepinimosi dažnį iš esmės lemia aromatinės esencijos koncentracija parfumerijos priemonėje ir tai, kiek kartų jau kvepinotės.

Ar 5 purkštelėjimai – jau per daug?

5 purkštelėjimai yra daug, bet kartais būtent toks kiekis ir yra norma.

Vienareikšmiško atsakymo į šį klausimą nėra, nes būtina atsižvelgti į priemonės intensyvumą, asmeninius prioritetus ir vietą, kuri kvepinama.

Optimaliu kvapintuvo paspaudimų skaičiumi laikytini 2–4 kartai, tačiau kai kuriais atvejais gali prireikti ir penkių, taigi, matyt, turėtumėte pasikliauti nuojauta.

Ką daryti, kad aromatas jaustųsi visą dieną?

Kad tualetinio vandens aromatas išsilaikytų kuo ilgiau, reikia nepamiršti tam tikrų žingsnių.

Visų svarbiausia – purkštis odekolonu iškart po dušo, kai tik oda tampa visai sausa.

Taip pat derėtų kvepinti tas vietas, kuriose juntamas pulsas ir purkšti 2–4 kartus. Kai aromatas pradeda slopti, jį galima atšviežinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)