Savo nuomonę apie jubiliejinį J. Statkevičiaus šou mados kūrėja išsakė šeštadienio vakarą. DELFI viešina neredaguotą J. Janus įrašą:

Mano asmeninė nuomonė

Stebėjau visą Juozo jubiliejaus sklaidą ir pati sau galvojau: prancūzai, pačia seniausia savo forma. Visa tai prieš ką jie patys dabar protestuoja. Nieko prieš juos neturiu, tik mano – šiuolaikinės moters poreikiai visai kitokie. Man atrodo, kad asmenybė, gebėjimai, sveikas gyvenimo būdas, sportas, dinamiška kasdienybė, saikingas vartojimas senai dominuoja virš nusidėvėjusių moterų kankinimo įrankių. Laboutin ir Christian Dioro formos žavi kaip filmai apie viduramžių karalienes, tačiau būti įkištai į panašų stilių man reikštų grįžti į inkvizicijos laikus.

Graži moteris 21 amžiuje? Kokia ji? Sveiko kūno ir sveikos sielos. Jei ji gimdžiusi , gyvena pilnavertį šeimos gyvenimą, rūpinasi savimi ir yra mylima ji tikrai atrodo kitaip, nei Juozo modeliai. Ir jai netinka to suknelės, arba net jei ji į jas įsispraustų - tuoj pat nusiimtų, nes nepatogu, įpareigoja, varžo- tas pats kas spraustis į praeitų amžių korsetus, turniūrus, sukneles šluojančias žemę ir bandyti įsėsti į savo automobilį ar švęsti gimtadienį gastrobare, norint pašokti šiuolaikinės muzikos ritmais. Na niekaip. Tiesiog tai galbūt cirkas, bet ne mada. Sveikas, gyvenime save realizuojantis žmogus dabar yra tas, kurio išorinė elegancija daro įspūdį santūrumu ir komfortu, judesio ir asmenybės laisve. Ji žengia laisvai, jos judesių nekausto suveržimai, pakėlimai ir spaudimas. Ji negalvoja apie savo rūbą- nes rūbas yra tarsi antra oda. Ji galvoja kokios užduotys jos laukia jos veikloje, ko mokysis, ką perskaitys, kur pramogaus, vyks, su kuo susitiks ir ką naujo pamatys. Ji žavi savo puikiu humoro jausmu, emociniu intelektu, išraiškingu temperamentu ir nuoširdžia reakcija. Jai net į galvą nešauna priėjus prie vyro pradėti tankiai mirksėti ir išpūsti krūtinę bei įtraukti užpakalį- nes tai gali patikti nebent alaus pilvams iš Sibiro atvykstantiems pademonstruoti savo piniginės gylį į senus, pradvėsusius prancūziškos Rivieros viešbučius, kurie vis dar išdidžiai save vadina 5 žvaigždučių svetingumo lygiu, nors jau 30 metų kaip praėjo jų aukso amžius.

Inovacija užprogramuota mados raidoje, nes mados dizainas reaguoja į visas pasaulines ar bendruomenės aktualijas. Teatras – taip pat reaguoja. Gražaus gyvenimo rodymas be jokios reakcijos į aktualijas daugiau panašus į cirko pasirodymą, kur moteris, kaip lokys už cukraus gabaliuką eina ratu pagal dresiruotojo komandą.

Taigi kas yra ta Lietuviška mada? Teatras, industrija ar cirkas? Atgyvena ar inovacija?

Mados korifėjui tokia kūrėjos pozicija įspūdžio nepaliko, tad šis pirmadienio pavakarę rėžė atgal. Tiesa, asmeniškai. J. Statkevičius savo nuomonę apie J. Janus išreiškė asmeninėje žinutėje, kurią J. Janus paviešino savo feisbuko paskyroje.

„Julyte, jeigu tu bankrutuoji ir rengi visus maišais ir nieko nepasiekei ir nepadarei, esi baisi vidutinybė nuo studijų laikų ir nieko nesuvoki iki dabar! Tavo lūpomis kalba nevykėlio nežmoniškas pavydas. Kaip tau negėda, niekada nesakiau nieko apie tavo bulvių maišus ir bankrotą tavo. Nesąmonė, išplerus stora esi, bulvės veidu. Ir kugelio smegenim. Žinai, aš tau pasakysiu, nemoki, nejauti ir nesugebi. Ir tau neduota. Nu dabar laikykis. O šiaip, norėjai reklamą mano šlovėje ir triumfe pasidaryti. Vargšė nelaiminga tu. Su maišais nejuokink žmonių. Nieko nepasiekusi su savo maišais ir prasčiausiu pasiuvimu, o su mano drabužiais eis į Oskarus“, – rašė J. Statkevičius.

Visas J. Statkevičiaus išsakytas mintis skaitykite įraše:

DELFI pasiteiravus J. Statkevičiaus, kaip vertina, kad mados kūrėja paviešino jų asmeninį susirašinėjimą, jis atsakė: „Darosi sau reklamą ne darbais, deja. Taip juk pigiau – mano vardu“.

Paklaustas, ar nesigaili išsakytų žodžių ir ar nesijaudina dėl galimo puolimo viešoje erdvėje, J. Statkevičius atsakė nepergyvenąs nė sekundės. „Pavydi. Ir tai matyti. Nežino kaip įkasti. Juokinga man“, – kalbėjo J. Statkevičius.

Juozo Statkevičiaus kolekcija

Primename, kad jubiliejinis J. Statkevičiaus naujos kolekcijos pristatymas ir jo kūrybos retrospektyva visuomenei buvo pristatyta lapkričio pabaigoje.

Kviečiame prisiminti kolekcijos pristatymo akimirkas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt