– Pradėkime nuo priešistorės: kaip, kada ir kodėl atsirado nišiniai kvepalai?

– Nišinių kvepalų atsiradimas dar yra pakankamai „šviežias“ ir apima vos keletą paskutinių dešimtmečių. Tikslią datą ar vieną konkrečią priežastį būtų sunku įvardinti, bet yra laikoma, kad nišiniai kvepalai pradėjo atsirasti visiškoje XX a. pabaigoje.

Viena iš priežasčių yra ta, kad parfumerijos pasaulyje trūko kažko naujo ir išskirtinio. Tuo metu vyravo, sakyčiau, labai tradiciniai populiarieji sintetiniai kvepalai, kurie nepadėdavo žmonėms kažkaip ypatingai išsiskirti. Kilo poreikis kažko unikalesnio, tai galima sakyti, kad jie atsirado iš noro sukurti kvepalus, kurie ne tik kvepia skirtingai, bet ir turi gilesnę prasmę, unikalumą ir charakterį, skirtingai nei masinės gamybos kvepalai.

Kita priežastis yra, kad atsirado vis daugiau nepriklausomų parfumerių, kurie nenorėjo kurti tos tradicinės parfumerijos, norėjo ekperimentuoti, atrasti kažką savito, išbandyti kažką naujo, nesivadovauti vien tradiciniais parfumerijos principais. Taip gimė daug naujų unikalių kvepalų, kurie pradėjo žavėti žmones ir kurti paklausą naujai nišai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją