Tačiau šį kartą pasižvalgykime, ką galime rasti naujų drabužių ir kosmetikos skyriuose. Štai čia akys tuoj pat ima raibsti ne tik nuo spalvų, bet ir nuo ant prekystalių besipuikuojančių klastočių.

Viena iš labiausiai padirbinėjamų produktų rūšių – kvepalai. Vietoje garsių prekinių ženklų prekyvietėje stalai nukrauti panašiais skambančių žodžių junginiais pažymėtų prekių. Tiesa, kai kurie daiktai pagaminti kone identiški, tad greitai žvilgtelėjus į juos galima ir suklysti. Visą klastą tuoj pat atskleidžia viena kita neteisinga raidė pavadinime.

Prekės Rietavo turguje

Keletas pavyzdžių, kaip klastojami garsių prekinių ženklų pavadinimai:

„Dolce & Gabbana“ virto į „Dance & Gabbana“

Chanel No. 5“ – į „Chamele No. 5“

„Coco Noir Chanel“ – į „Cooc Noir Chamele“

Lacoste“ tapo „Locaste“ ir „Loacaste“

Klastočių kūrėjai išties kūrybingi, nestokoja nei originalumo, nei fantazijos kurdami plagiatų prekinius ženklus.

Prekės Rietavo turguje

Calvin Klein“ kelnaičių prekinis ženklas pervadintas į „Chlain Klain“ ir „Chluin Kloin“. Skamba panašiai, užtat vienetas tokių neoriginalių kelnaičių kainuoja 1,60 euro!

Šiame turguje garsių prekinių ženklų padirbinius galima įsigyti už žymiai mažesnę kainą, mat tokios prekės dažniausiai pardavėjus pasiekia iš Kinijos.

Tačiau čia apstu ne tik padirbinių, bet ir iš tiesų madingų drabužių, praktiškų namų apyvokos daiktų. Pavyzdžiui, 100 proc. medvilninės patalynės komplektas kainuoja 15 eurų, dvi pagalvės – 10 eurų.

Dailių suknelių kainos svyruoja nuo 5 iki 120 eurų, vyriški marškiniai – apie 10 eurų, o sportiniai vyriški šortai kainuoja vos 3 ar 4 eurus.

Trys vienetai vyriškų kelnaičių – 5 eurai, o penkios poros kojinių – 2 eurai.

Prekės Rietavo turguje

Sportinė apranga – nuo 5 iki 20 eurų. Dėmesį patraukia ir kokybiško audinio vyriški kostiumai, kurie džiugina įvairiomis spalvų paletėmis ir patraukliomis kainomis. Už 50 eurų čia galima rasti pakankamai kokybišką itališko dizaino kostiumą. Drabužiai, kurie, anot pardavėjų, yra iš praėjusio sezono ir jau nebe tokie madingi, išparduodami ir po 1 eurą.

Iš dirbtinių gėlių pagaminti galvos papuošalai nesiekia dešimties eurų, o paprastesni aukso spalvos žiedai kainuoja vos keliasdešimt euro centų. Už didesnę „auksinę“ grandinę ant kaklo teks sumokėti ir 20 eurų. Moteriškos liemenėlės turguje – nebrangios, jų vienetas – 1,50 euro. Tad viešėdamas Rietavo turguje gali įsigyti kone visų norimų spalvų.

Prekės Rietavo turguje

Po apsilankymo Rietavo turguje galima drąsiai tituluoti šį objektą Gariūnų konkurentu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)