Kiekvieną sezoną, keičiantis tendencijoms, lietuviško dizaino atstovai pataria atostogų metu neskubant skirti laiko mėgstamų siluetų ar praktiškų audinių atradimui ir taip susikurti individualią vasaros sezono drabužių ir aksesuarų kolekciją. Ji ilgainiui gali būti adaptuojama ar papildoma naujomis detalėmis, kurios dera tarpusavyje bei atlieka skirtingas funkcijas.

Liepos mėnesį Palangoje vyksiančio „Vasaros Pop Up“ organizatorė Erika Paulė akcentuoja, kad lietuvių kūrėjai puikiai išmano ne tik dizaino objektų gamybos procesus, bet gali suteikti ir profesionalias konsultacijas, kurios padės formuoti unikalų stilių ir laikui nepavaldų kasdienį vasaros sezono garderobą.

Vasarišką estetiką kuriantys kokybiški audiniai

Dažnai rinkdamiesi vasaros sezonui skirtą aprangą pirmenybę teikiame siluetams bei dizainui. Visgi siekiant prisitaikyti prie vasariškų orų naudingiausia ne tik atkreipti dėmesį į drabužius, atidengiančius daugiau kūno, bet įvertinti audinio savybes ir kokybę. Linas, šilkas, medvilnė – visi šie audiniai pralaidūs orui, tad net ir daugiau kūno dengiantis drabužis šiuo atveju nekels diskomforto. Netgi priešingai, itin saulėtomis ir karštomis dienomis iš minimų audinių pagaminti drabužiai ilgesnėmis rankovėmis gali apsaugoti nuo tiesioginių saulės spindulių ir nemalonių odos nudegimų.

Įvaizdį keičiantys juvelyrikos eksperimentai

Vis daugiau žmonių pradeda vertinti lengvą atostogų lagaminą, kuomet į kelionę pasiimami tik patys būtiniausi daiktai. Kelios minimalistinio tipo vienspalvės suknelės, šortai bei klasikiniai natūralaus audinio marškiniai, tinkantys tiek moterims, tiek ir vyrams – tai viskas, ko reikia maloniai praleisti atostogų dienas pajūryje ar gamtoje. Visus šiuos stiliaus atributus efektingai pagyvinti gali unikalaus dizaino papuošalai, kelioniniame lagamine beveik neužimantys vietos. Pavyzdžiui, klasikinė aprangos detalė, derinama su aksesuarais, dekoruotais vasarą simbolizuojančių perlų motyvais, kardinaliai keičia įvaizdį, tad dieną praleidus pajūryje, galima itin lengvai transformuoti įvaizdį ir pasiruošti vakarienei mieste.

Universalus dizainas vasaros vakarams ir vėsioms dienoms

Pajutus vasaros nuotaiką, šiltesnius megztinius, švarkelius ar džemperius dažniausiai norime palikti rudeniui. Tačiau sunkiai prognozuojami temperatūrų ir oro pokyčiai, vasarojant Lietuvoje, tarsi įpareigoja net ir vasaros sezono metu su savimi turėti šiltesnį, jaukumą kuriantį rūbą. Geriausia rinktis vienspalvį, tiesaus kirpimo klasikinio stiliaus viršutinį drabužį, kurį galima nesunkiai derinti su lengvomis vasariškomis suknelėmis bei dėvėti visus likusius metus.

„Vasaros Pop Up“ metu vienoje erdvėje įsikurs aktualiausi lietuviškos mados, interjero dizaino bei maisto kūrėjai. Autentišką drabužių dizainą pristatys Lina Andriukonė, „Huginn Muninn“, „Who‘she“ ir kt. Su unikalia juvelyrika kvies susipažinti „Anchovy“, „Cockoo“, „My Vanity Shop“ ir kt. Gurmaniškais atradimais dalinsis „Cannamella“, „Vegar“, „Aštriai Aštru“ ir kt.

„Vasaros Pop Up“

„Vasaros Pop Up“ vyks liepos 9-11 d., kultūros centre „Ramybė“, Vytauto g. 35, Palanga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)