Kaziuko mugės gėrybių asortimentas ir kainos – cinkelis, keliantis didžiausią intrigą kiekvienais metais. Tiesa, šįmet žibalo į ugnį prekeiviams šliūkštelėjo ir gerokai pakilusios kainos. Dėl skaidriai vykstančių prekybos vietos pardavimų, kainos pakilo kone trečdaliu. Ir nors kai kurie prekybininkai nevyniodami žodžių į vatą prisipažįsta pakėlę kainas, taip elgtis nusprendė ne visi.

„Mano kainos tokios pat, kaip ir elektroninėje parduotuvėje. Nei didesnės, nei mažesnės. O ir aš jų nedidinu, nepriklausomai nuo to, kiek už vietą kaziuke sumoku“, – kalbėjo viena iš mugės prekeivių, pirkėjams siūlanti vilnonius gaminius, nuo žvarbaus vėjo saugančias liemenes ir medvilnines sukneles.

Kainos, galima pastebėti, – tarsi parduotuvėje. Pavyzdžiui, už medvilnines arba iš viskozės siūtas sukneles prašoma nuo 49 iki beveik 80 Eur. Už laisvalaikio stiliaus kelnes – 55 Eur.

Prekeivė mugėje taip pat parduoda ir nukainotas žiemos sezono prekes, tarp kurių – vilnoniai paltukai. Juos galima įsigyti už 95 eurus, anksčiau, sako, kainavę net 170 Eur.

Jei tokios sumos – per didelė prabanga, pardavėja siūlo ir kiek pigesnius vilnonius paltus už 38 eurus.

Tiesa, mažoje palapinėje vietos pasimatuoti – tikrai nėra apstu. O ir žvarboka, ypač, kai penktadienio popietę sostinės Gedimino prospektą nuklojo snaigės.

Greta palapinėje - dar vieni vilnoniai paltukai, tačiau jų kainos čia solidesnės. Už 100 proc. vilnos paltą būkite pasiryžę sumokėti 160 eurų. Už vilnonę suknelę teks pakloti 83 eurus.

Mugėje taip pat galima įsigyti ir 100 proc. šilko skarelių, šalių ir suknelių. Už nedidelę skarelę prašoma 15 eurų, šalikėlį – 25, o didelį šalį – 50 eurų. Užsigeidėte natūralaus šilko suknios? Būkite pasiruošę atseikėti 100 eurų, tačiau prisiminkite – geras ir kokybiškas audinys pigus būti negali.

Kokia Kaziuko mugė be vilnonių kojų apavų? Jų galima įsigyti kone kas penkiasdešimt Gedimino prospekto metrų, tarpelyje tarp rūkytų karšių ir lašinių. Šildančios šlepetės, tinkamos dėvėti namuose, atsieis nei daug, nei mažai – vidutiniškai apie 20 eurų.

Dar viena populiari prekių kategorija mugėje yra papuošalai. Jų čia galima įsigyti įvairiausių, pagal kiekvieno skonį – pradedant nuo gintaro ir medžio dirbinių, baigiant apyrankėmis iš karoliukų ir akmenukų.

Širdis užsigeidė gintaro apyrankės? Kišenėje turėkite nuo 20 iki 70 eurų. Kaklo pakabukai su gintaru atsieis nuo 45 iki 90 eurų, priklausomai nuo akmens dydžio. Žiedų su gintaru kainos svyruoja nuo 16 iki 25 eurų.

Jei nesinori namo grįžti tuščiomis, galima pasižvalgyti pigesnių pirkinių.

Pavyzdžiui, apyrankės su agato akmenimis kainuoja 15 eurų, rožinio kvarco apyrankės dvigubai pigesnės, atsieis vos 8 eurus. Dirbtinio akmens papuošalų – gausybė, jų galima įsigyti vos po 5-6 eurus.

Linksmos paprasto modelio šlepetės į namus kainuoja apie 12 eurų, pirštinės ir riešinės – po 15-16 eurų, šiltos kojinės – apie 10 eurų, pirties arba įprasto naudojimo natūralūs muiliukai – vos po 3 eurus.

Kaziuko mugės radiniai pro fotografo objektyvą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)