Justinas Rimeikis


- Fotografuoji ne tik vestuves, bet ir modelius. Štai paskutiniai tavo darbai buvo publikuoti mados žurnale vogue.it. Kaip vyksta darbas su modeliais, o kaip – su paprastais žmonėmis?

- Aš manau, kad darbo specifika truputėlį skiriasi, bet yra ir daug panašumų. Tiek su jaunaisiais, tiek su modeliais norisi užfiksuoti emociją ar nuotrauka perteikti kažkokią nuotaiką. Su jaunaisiais stengiuosi fotosesijos metu daug bendrauti, kartais šiek tiek išprovokuoti norimam kadrui ar į jį įvesti. Panašiai fotografuoju ir modelius, tačiau dažnai jų galiu tiesiog paprašyti perteikti tai, ko norėčiau, ypač, jei modelis turi daugiau patirties ir drąsiai jaučiasi prieš objektyvą.

- Kalbama, kad vieni žmonės būna fotogeniški, o kiti – ne. Ar žmonės iš tiesų taip skirstomi?

- Galiu pasakyti, kad dažniausiai žmonės, kurie prieš fotosesiją sako, jog yra nefotogeniški, toli gražu tokie nebūna. Žinoma, vienus žmones fotografuoti yra šiek tiek lengviau, kitus - truputėlį sunkiau, tačiau labai svarbu, koks yra fotosesijos tikslas. Jeigu kalbame apie vestuvių fotografiją, jauniesiems nereikia elgtis nenatūraliai ar kažko vaidinti. Noriu parodyti tos dienos istoriją, o atsipalaidavę ir tarpusavyje bendraujantys žmonės visuomet atrodo natūraliai, tad stengiuosi pastebėti gražius momentus ir sustabdyti juos kadruose.

- Nuo ko priklauso gera nuotrauka ir gražiai joje atrodantis žmogus?

- Yra daug įvairių niuansų, turbūt, vienas svarbiausių – šviesa. Ji kuria nuotaiką, spalvas, gali paslėpti ar paryškinti trūkumus. Svarbu fotografavimo kampas, žmogaus emocija, kaip jis jaučiasi prieš objektyvą.

- Su kuo lengviau dirbtisu paprastais, nesuvaidintu žmogumi ar su modeliu ?

- Viskas priklauso nuo to, ar jauti kažkokį ryšį su tuo, ką fotografuoji. Būna, jog žmonės fotografuojasi pirmą kartą, bet nepastebi, kaip prabėga kelios fotosesijos valandos, o namo parsineši mėgstamiausius sezono kadrus.

- Kokių kelių žingsnių reikėtų laikytis tiems, kurie nuotraukose nori atrodyti nepriekaištingai?

- Jeigu renginyje yra fotografas, nereikia elgtis nenatūraliai, tačiau reikėtų nepamiršti, jog jus fotografuoja ir kiekviena emocija ar veido išraiška gali būti įamžinta. Pamatę į save atkreiptą fotoaparatą pasistenkite kelias sekundes nemirksėti, nekalbėti, stabtelkite ir žvilgtelkite į objektyvą. Jeigu norite pasiruošti fotosesijai, galite peržiūrėti savo nuotraukas ir surasti, kuriose sau patinkate, kuriose nelabai. Tikriausiai pastebėsite kažkokius dėsningumus ir aptarę juos su fotografu galėsite pasiekti geresnį rezultatą.

- Kokia tavo įsimintiniausia fotosesija?

- Dažniausiai fotografuoju skaitmeniniu fotoaparatu, tačiau man turbūt labiausiai įsiminė viena 2015 metų fotosesija, kurią nuo pradžios iki galo nusprendžiau fotografuoti senu juostiniu fotoaparatu. Toks fotografavimas yra gerokai lėtesnis, padaroma žymiai mažiau kadrų, bet rezultatas labai džiugina. Vieną iš šios fotosesijos kadrų panaudojo Majestic Casual „Youtube“ kanalas Ta-Ku dainos viršeliui, kuri šiuo metu turi jau virš 2.3 milijono peržiūrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)