Mados verslo užkulisiai atvirai


Mados verslo užkulisiuose vykstantys nematomi dalykai tiesiogiai daro įtaką tiek pačios mados rinkai, tiek vartotojų ateities poreikiams bei elgsenai. Inovacijų ir technologijų įtaka tokia didelė, jog netgi technologijų įmonių atstovai paskutinėse mados savaitėse tapo kviestiniais svečiais, sėdinčiais pirmose eilėse. „Bijoti naujovių tikrai nereikia: kad ir kaip besivystančios technologijos stengtųsi užvaldyti mūsų gyvenimą, jį sugebės tik papildyti, nes realių emocijų ir tikrojo žmogiškojo prisilietimo mums niekas niekada neatstos!”, – žiniomis apie naujausias mados technologijas ir inovacijas dalinosi tarptautinė mados technologijų ekspertė ir naujos kartos technologijų strategė Odeta Jacė.
„Suprasti madą“ renginys

Diskusijų branduolys

Vienos iš svarbiausių temų, kurios buvo nagrinėjamos paskaitos metu buvo mados ir technologijų susiliejimas. Papildyta realybė, biomedžiagos, virtualios mados savaitės, iš mangų pagaminta tekstilė bei skaitmeninė mada – šios temos tapo diskusijų branduoliu. Naujos kartos technologijų strategė ir ateities įžvalgų agentūros „Storyfounders“ įkūrėja Odeta Jacė akcentavo ne tik tai, kas jau vyksta mados industrijoje, bet ir kuriuo keliu ši pramonė žengs ateityje.
„Suprasti madą“ renginys

Kompleksinė industrija

„Mados pramonė visada buvo labai kūrybiška, laužanti taisykles, pristatanti naujas tendencijas, todėl dirbtinio intelekto naudojimo galimybės yra labai plačios, tačiau tam reikia kokybiškų žinių ir supratimo kaip tai būtų galima pritaikyti“, – mintimis dalinosi renginio organizatorė E. Petkevičienė.
„Suprasti madą“ renginys
Mada šiandien yra ne tik kūrybinis procesas, bet ir kompleksinė industrija, kurioje svarbu suprasti technologijų poveikį ir prisitaikyti prie sparčiai kintančių tendencijų. „Suprasti madą“ renginys atskleidė, kad ateitis priklauso nuo to, kaip mados pasaulyje bus integruojamos inovacijos ir technologijos, ir kaip jos bus suvokiamos bei priimamos šių dienų profesionalų. Kūryba neįmanoma be žmogaus, jo pasaulio suvokimo, erdvės, laiko pojūčio. Tad stilingiausia visada bus tai, kas kokybiška, jautru, o svariausia – tikra. Renginys suteikė galimybę susipažinti su naujais mados tendencijų aspektais, bet ir padėjo sugretinti skirtingų sričių ekspertus, kurie bendradarbiaudami kuria ateities mados erdvę.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją