Neplaukite jų per dažnai

Kadangi liemenėlės yra apatinis drabužis, daugelis moterų klysta manydamos, kad jas reikia skalbti kiekvieną dieną. Jeigu taip darysite, jos netrukus praras savo elastingumą, todėl liemenėles rekomenduojama skalbti kas tris ar keturis panešiojimus.Be to, patariama skalbti jas maišelyje, kad apsaugotumėte skalbimo mašiną, ir vengti džiovinimo džiovyklėje.

Nelaikykite jų stalčiuje

Pasirodo, kad laikyti liemenėles stalčiuje – o taip daro dauguma dailiosios lyties atstovių – yra klaida. Stalčiuje – jokios ventiliacijos, be to, liemenėlė guli tarp kitų apatinių, tad prakaitas, užsilikęs šioje intymioje aprangos detalėje, sunkiai išgaruoja. Verčiau kabinkite liemenėles ant pakabų. Geriausias būdas kabinti – per liemenėlės vidurį, esantį tarp kaušelių.

Liemenėlė

Nesirinkite to, kas gražu, tačiau vargiai tinka jūsų formoms

Priklausomai nuo jūsų krūtinės dydžio ir formos, kai kurie stiliai natūraliai tinka geriau už kitus. Pilnesnę krūtinę turinčios moterys jaučiasi patogiau su pilno kaušelio liemenėlėmis, kurios suteikia gražias ir apvalias formas. „Balcony“ ar „sweetheart“ tipo liemenėlės geriau tinka mažesnį biustą turinčioms damoms.

Kai atrasite jūsų krūtinės dydžiui labiausiai tinkamą formą, atsižvelkite į šiuos kriterijus:

Piršto taisyklė

Po krūtine einanti liemenėlės juosta atsakinga už 80 procentų prilaikymo. Tai reiškia, kad ji turi būti tvirta, tačiau neįsitempusi. Po juosta palei visą ilgį turi tilpti du pirštai. Laisvesnės ar labiau prigludusios juostos nereikia. Be to, ji turi būti lygiagreti liemenėlės vielutėms – juosta neturėtų užkilti nugara, nes tai yra ženklas, kad ji per laisva.

Visada reikia matuotis ant laisviausio kabliuko, kad bėgant laikui, jai prasitampius, galėtumėte šiek tiek suveržti.

Sulenkite vielutę

Liemenėlės vielutės neturėtų spausti krūtinės audinių. Greitas ir lengvas testas – užsidėjus liemenėlę paspausti vielutę ir stebėti, ar ji grįžta į pradinę padėtį. Jeigu taip, vielutės spaudžiasi į jūsų biusto audinius. Tai gali reikšti, kad reiktų pasimatuoti liemenėlę didesniais kaušeliais arba esamus kaušelius geriau prisitaikyti.

Neturi įsiveržti

Liemenėlės kaušeliai suteikia 10 procentų bendro palaikymo, todėl turėtų visiškai apimti jūsų krūtis. Neturėti likti nei tarpų, nei kaušeliai įsiveržti. Centrinė dalis tarp kaušelių turi būti tiesiai priešais jūsų krūtinkaulį, nors tai gali priklausyti nuo jūsų biusto formos.

Tvirtos petnešėlės

Petnešėlės suteikia likusias 10 procentų bendro liemenėlės palaikymo. Kaip ir juosta, jos turi prilaikyti tvirtai, o tai reiškia, kad negali būti nei per daug įtemptos, nei visiškai laisvos. Po abiem petnešėlėmis turi lengvai tilpti du pirštai.

Liemenėlė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)