Prancūzė yra prašmatnumo įkūnijimas, savo tinklalapyje rašė Gabrielle Arruda. Tačiau ką jos visos, tos prancūzų moterys, turi bendro? Išskirtinį asmeninio stiliaus pojūtį. Jos pasižymi moterišku jausmingumu, tačiau nepamiršta pagrindų ir minimalizmo. Lengvi aprangos elementai, aukštos kokybės daiktai, kurie puikiai dera... Viskas yra gana paprasta, kai turite pagrindus.

Vienas iš pirmųjų dalykų, kuriuos suprantu, kalbėdama apie prancūzų merginų stilių, yra tai, kad nėra taisyklių ar teisingų būdų. Tikslas? Rasti savo asmeninį stilių ir jo laikytis... Visada!

Prancūzės savo spintose pabrėžia lengvumo jausmą. Joms nepatinka persistengti. Jos mėgsta natūralų grožį ir tokią išvaizdą, kuri atrodo tarsi sumaišyta iš kelių detalių. Tačiau už šio „nelengvo“ stiliaus slypi tikslumas, todėl įsigilinkime į tai.

Kaip rengtis prancūzišku stiliumi ir kodėl turėtumėte tai daryti

Pirmas dalykas, kurį galite pastebėti apie prancūzę, yra jos aprangos stilius. Negalite nepastebėti klasikinės išvaizdos derinio su ramiomis, lengvomis gaidomis. Svarbiausia yra rinktis gražius audinius ir geros kokybės aprangą, derinti juos skirtingais būdais, sukurti savo asmeninę tendencijų interpretaciją ir viską dėvėti taip, kad atrodytų, jog per daug nesistengiama padaryti įspūdžio.

Prancūzų merginos stilius nėra kopijuoti tai, ką daro visi kiti! Svarbu rasti savo asmeninį stilių – tai, kas tinka jums, atitinka jūsų jautrumą ir leidžia jaustis patogiai savo odoje. Kitaip tariant, tai yra buvimas tavimi! Ir jos nejaučia poreikio persistengti su plaukais, makiažu ar visiška estetika. Tegul spindi natūralus grožis!

Kaip įvaldyti prancūzišką stilių

10 paprastų stiliaus taisyklių, kurias visada naudoja prancūzės

Įvaldyti prancūzės stilių nėra jokio magiško triuko. Viskas priklauso nuo protingų pasirinkimų ir asmeninio stiliaus, kuris jums tinka. Galite pasisemti įkvėpimo iš šių pagrindinių taisyklių, tačiau atminkite – geriausias būdas išmokti prancūzių stiliaus yra susikurti savąjį!

1. Aukštos kokybės gaminius derinkite su pagrindiniais daiktais, kurie tinka prie visko. Pirmoji prancūziškos merginos stiliaus taisyklė – įvaldyti sluoksniavimą ir rasti pusiausvyrą.

2. Kokybiškus pagrindinius spintos daiktus derinkite su įdomesniais, tendencingais. Patariu kiekvienoje aprangoje turėti tik vieną „pareiškimą“ – išsišokančią detalę.

3. Prieš pirkdama daiktą žinokite, kur ir prie ko jį dėvėsite. Tai padės išvengti spintos netvarkos dilemos... Tai taip pat padės užtikrinti, kad jūsų drabužių spinta būtų funkcionali ir praktiška.

4. Investuokite į kokybiškus kūrinius, kurie yra klasika, o ne tendencijos.

5. Turėkite savo garderobe bent penkis būtiniausius daiktus, kuriuos galite nešioti su viskuo, ką turite!

6. Nepersistenkite su aksesuarais... Retkarčiais pridėkite vieną puikų papuošalą.

7. Pasinaudokite sluoksniavimo menu – ypač sluoksniavimu, kuris sukuria ilgas linijas, pavyzdžiui, megztukus vilkėti ant suknelių arba ilgus megztinius ant marškinių ir marškinėlių. Niekada nesuklysite, sluoksniuodami prancūziškos merginos stiliumi. Visada dėvėkite mažiausiai puošnų drabužį apatinėje dalyje, kad pagrįstumėte savo aprangą ir išlaikytumėte „nepaprastą“ atmosferą. Pavyzdžiui, palaidinė su įdomia apykakle pritaikoma prie paprastų tiesių džinsų.

8. Laikykitės neutralios spalvų paletės – prancūzės merginos stilius yra universalus ir sudarytas iš neįvertintų neutralių atspalvių, tokių kaip mėlyna, tamsiai pilka, įdegio rusva, juoda ir balta.

9. Sutelkite dėmesį į kirpimą ir tinkamumą – prancūzės visada turi nepriekaištingai tinkančius drabužius.

10. Visada turėkite vieną ne iki galo priderintą detalę. Tai neleis jums atrodyti per daug „išdirbta“, nuobodžia.

Prancūzų merginos stilius yra susijęs su puikių medžiagų, aukštos kokybės, nesenstančių ir universalių daiktų, kurie puikiai dera, pasirinkimas. Šis stilius slypi tuo, kaip drabužiai sumaišomi ir smulkmenos, dėl kurių apranga atgyja. Svarbu ne būti tobulam, o žaisti su savo kūriniais, kol pasieksite lengvą ir elegantišką išvaizdą.

Prancūziška drabužių spinta

1. Paprasti marškinėliai

Paprasti marškinėliai yra absoliuti prancūziškos merginos stiliaus būtinybė. Nesvarbu, ar derinate juos su paprastu sijonu, ar mėgstamais tiesiais džinsais, ši versitali aprangos detalė yra pagrindinis prancūziškas elementas. Marškinėlius galima nešioti vienus arba sluoksniuoti po švarku ar megztiniu.

2. Balti užsegami marškiniai

Balti susagstomi marškiniai yra dar vienas prancūzių pasirinkimas. Paprastų, švelnių prancūziškų marškinių grožis slypi jų universalume – juos galite dėvėti su bet kuo: nuo pieštuko-sijono, kelnių kostiumo iki džinsų! Marškiniai puikiai atrodo po švarkais ar net dėvimi vieni, kaip marškinių suknelė (jei turite pakankamai ilgus). Tai vienas geriausių drabužių spintos elementų.

3. Struktūrinis švarkas

Bleizeris yra būtinas. Galite dėvėti jį darbe arba su laisvalaikio savaitgalio drabužiais – tai puikus būdas bet kokiai aprangai suteikti rafinuotumo ir struktūros.

4. Aukšto liemens, tiesaus kirpimo džinsai

Prancūzų merginos niekada nesidrovi visur naudoti džinsinio audinio. Jos renkasi aukštos kokybės, universalaus stiliaus džinsus. Aukšto liemens ir tiesaus kirpimo džinsai yra verti pinigų, nes puikiai atrodo su jūsų stiliaus pagrindinėmis detalėmis, sukuria ilgą vertikalią liniją ir puikiai tinka verslui, laisvalaikiui ar pasimatymų vakarui.

Rinkitės džinsus be suvaržymų ar plėšymų, be dekoro ir visada išlaikykite ribotą spalvų paletę. Geriausia – juodi džinsai, vidutinio mėlynumo arba šviesiai mėlyni džinsai. Suradę idealiai tinkančius džinsus, galite pridėti į spintą ir baltus džinsų, tačiau juos reikia šiek tiek prižiūrėti, kad jie atrodytų švarūs. Ir atsisakykite tų pernelyg aptemptų, siaurėjančių džinsų.

5. Lietpaltis

Puikus lietpaltis yra būtinas. Galite susieti praktišką ir universalų lietpaltį su savo stiliaus pagrindais, kad atrodytumėte elegantiškai, kad ir kur eitumėte. Tai puikus sluoksniavimas pereinamuoju oru ir suteikia jūsų išvaizdai laisvos struktūros.

6. Paprasti lygiapadžiai (pageidautina – baleto stiliaus)

Prancūzų merginos renkasi paprastus baleto batelius, o ne puošnius aukštakulnius ar kitus puošnius batus. Šie batai yra lengvi, universalūs ir itin patogūs. Jie tinka prie visko ir niekada nenupigins jūsų aprangos. Prancūzų mada nėra pernelyg įmantri, o iš tikrųjų labai „funkcionali“. Esame linkę manyti, kad funkcinės detalės negali būti stilingos. Tačiau prancūzės merginos rengiasi tai, kai turi, nepriklausomai nuo dienos, o tai reiškia, kad batai yra nublizginti, bet leidžia vaikščioti nelygiomis, kalvotomis Paryžiaus gatvėmis.

7. Klasikiniai balti sportbačiai

Klasikiniai balti sportbačiai yra būtini ir atlaikys laiko išbandymą. Jis yra puikūs vaikščiojamui, universalus ir suteikia jūsų išvaizdai atsipalaidavimo, lengvumo. Verta rinktis klasikinius sportbačius, kurie neturi skambių logotipų, išskirtinių linijų ar nieko per daug madingo. Rinkitės nesenstančio stiliaus sportbačius.

8. Neutrali rankinė ilgu dirželiu

Štai ką mėgsta prancūzės – paprastas krepšys su pakankamai kišenėlių telefonui, raktams ir pan., bet ir supaprastintas. Jūsų pasirinktas krepšys turi būti neutralios odos arba audinio ir turėti vieną „židinio tašką“, pavyzdžiui, paprastą sagtį. Venkite pernelyg dekoruotų rankinių.

9. Dryžuotas megztinis

Klasikinis dryžuotas megztinis puikiai tinka pereinamam orui. Tai gali skambėti šiek tiek klišiškai, tačiau paprastą jūreivišką megztinį galima dėvėti įvairiais šauniais būdais. Ir tai – nesenstantis kūrinys, kurio dažnai griebsitės. Puikiai tinka toms dienoms, kai nesinori stengtis, bet norisi puikiai atrodyti.

10. Laisvalaikio suknelė (paprasto rašto arba neutrali)

Paprasta laisvalaikio suknelė yra dar vienas nesenstantis kūrinys. Šio elemento raktas yra paprastumas. Reikia būti atsargiai dėl bendro šios suknelės prigludimo, įsitikinkite, kad ji nėra per aptempta ar per laisva. Reikia paprastos susiaučiamos arba priglundančios ir besiplečiančios suknelės. Suknelei geriau rinktis prislopintą spalvą arba neutralų spaudinį. Prislopintos mėlynos, žalios, dulkėtos tamsiai mėlynos arba kreminės spalvos puikiai tinka. Arba galite pabandyti neutralų ar vintažinio stiliaus raštą, pavyzdžiui, taškuotą, mažų gėlių ar paprastą abstraktų raštą.

Venkite rėkiančių raštų arba spaudinių su per dideliu kontrastu. Elkitės ypač atsargiai, jei pasirenkate gyvūnų raštą. Gyvūnų raštams verčiau rinktis retro stiliaus paltą ar mažą aksesuarą. Naktinukų stiliaus suknelės taip pat yra puikus pasirinkimas!

11. Šilkinė palaidinė

Gera šilkinė palaidinė yra puiki sluoksniavimui, ji būtinas prancūziškos merginos drabužių spintoje. Galite dėvėti palaidinę daugybe skirtingų stilių, su megztiniais ir po suknelėmis su petnešėlėmis.

12. Paprastas auksinis vėrinys

Prancūzų merginos dievina savo auksinius papuošalus, ypač paprastus karolius. Jos mėgsta, kad vėrinys būtų aptakus ir klasikinis, čia ir ten gali pasitaikyti viena ar dvi linksmos detalės. Tačiau jų aksesuarai visada sklandžiai papildo jų aprangą. Paprastas auksinis vėrinys (vidutinio ilgio, sveriantis per vieną ar du colius žemiau raktikaulio) yra puikus pasirinkimas.

13. Klasikiniai akiniai nuo saulės

Nieko gero ar prašmatnaus, kai nuolat reikia vengti žiūrėti į saulę ar raukytis, kai nematai. Taigi atminkite, kad puikus funkcionalus galutinis bet kokios aprangos prisilietimas yra klasikiniai akiniai nuo saulės.

Prancūziško stiliaus akiniai nuo saulės yra vidutinio dydžio apvalūs arba šiek tiek kvadratiniai. Juoda spalva arba vėžlio kiauto raštas yra jūsų universaliausias pasirinkimas.

14. Palaidinė (neprivaloma)

Priklausomai nuo jūsų stiliaus poreikių ir gyvenimo būdo, galite turėti tik susagstomus marškinius, tačiau palaidinė yra dar viena puiki galimybė pagyvinti jūsų drabužių spintą. Ji ne tik bus pritaikyta kasdieniai darbo drabužių spintai, bet ir laisvalaikiui. Galima rinktis ir palaidinę aukštu kaklu ar prigludusį ploną golfą.

Batų rekomendacijos

Kiekvienai prancūzei savo spintoje reikia šių batų: baleto bateliai, loaferiai, paprasti batai iki kulkšnies, klasikiniai sportbačiai, paprasti sandalai su dirželiu, espadrilės, aulinukai arba bateliai su nedideliu blokiniu kulnu, ilgaauliai iki kelių.

Atkreipkite dėmesį, kad dažnai apibūdinant aprangos elementus vartojama frazė „paprasta“. Tai nereiškia, kad prancūziško stiliaus batai yra nuobodūs, tačiau jie yra elegantiški ir neperspausto dekoro. Kadangi prancūzės labai daug vaikšto, jos renkasi gerus, paprastus batus. Paprasti siluetai daro juos nesenstančius ir universalesnius, tuo pačiu skatinant „klaidžioti Paryžiaus gatvėmis“ (be pūslių).

Stilių užbaigiančios detalės

Paryžietė turi tam tikrą būdą, kaip padaryti, kad labai paprasti ar minimalistiniai kūriniai atrodytų tobuli be jokių pastangų. Ji žino, kaip sugalvoti nepriekaištingiausius būdus parodyti savo asmeninio stiliaus esmę, todėl jos stilius yra toks unikalus. Tačiau velnias slypi detalėse!

Štai keletas apdailos ir aksesuarų stiliaus patarimų, padėsiančių užbaigti prancūziškos merginos stilių iki tobulumo.

Atsiminkite, jei batai jums per nepatogūs su jais visą dieną vaikščioti, nepirkite! Norime būti elegantiškos prancūzės, o ne blaškytis, kol kraujas liejasi mūsų batuose.

Makiažas be makiažo: atrodo, kad prancūzių veidų makiažas beveik nepuošia, įspūdis lyg „aš ką tik taip prabudau“. Dėl šio makiažo stiliaus jūsų veidas atrodo *pabudęs* ir gaivus, bet ne per daug.

Nerūpestingi plaukai: prancūzų merginos mėgsta, kad plaukai būtų paprasti ir natūralūs. Paprasčiausias prancūziškas kirpimas gali būti klasikinis bob arba plaukai iki pečių su kirpčiukais. Jokio šurmulio! Paprastas sluoksniavimas taip pat suteikia apimties. Galite nešioti plaukus, surištus aukštai arba palaidus! Prancūzų merginos dažnai renkasi paprastą įvaizdį su atsainiai surištu kuoduku.

Dėvėkite skirtingas tekstūras ar raštus, bet nepamirškite, kad jie būtų nutildyti kitomis spalvomis, nugludinti ir elegantiški.

Mažiau yra daugiau. Niekada nepamatysite prancūzės, nešiojančios krūvą apyrankių, karolių ir žiedų. Jie laikosi paprastai ir elegantiškai. Prie aprangos pridėkite paprastą, klasikinį papuošalą ar aksesuarą, tačiau nepersistenkite.

Atminkite, kad vienas iš svarbiausių dalykų, susijusių su prancūzišku stiliumi, yra dvasios būsena – per daug nerūpi, bet vis tiek atrodo išblizginta ir suderinta. Jūs neprivalote tiksliai laikytis savo stiliaus, tačiau prancūzės visada atrodo dailiai ir elegantiškai.

Kalbant apie logotipus, būkite labai sąmoningi. Prancūzių stilius „logomanijos“ nesivaiko.

Prancūziškos rudens ir žiemos būtinybės

Rudens ir žiemos prancūzių stilius apima tam tikrą nuotaiką ir mąstyseną. Jūs žinote, kad atėjo ruduo, kai jūsų drabužių spintoje pradeda ryškėti tamsesnės spalvomis ir įdomesnės tekstūros, pavyzdžiui, aksomas ir kašmyras. Prancūzės laikosi prislopintų, neutralių tonų, o jų išvaizdoje išryškėja juodos, tamsiai mėlynos, kviečių, dramblio kaulo, alavo, bordo ir kreminės spalvos atspalviai.

Leopardo raštas yra absoliučiai prancūziškas pasirinkimas rudenį ir žiemą, tačiau prancūzės renkasi raštą pritaikyti nuosaikiau nei, pavyzdžiui, amerkietės. Dažniausiai dėvi klasikinio ar šiek tiek vintažinio silueto leopardo raštų paltus ar aksesuarus.

Lietpalčiai yra kiekvienos prancūzų merginos spintos pagrindinė dalis ir galite juos dėvėti ištisus metus! Paltas yra investicija, kuri tęsiasi sezoną po sezono. Geriau ieškoti ilgesnio lietpalčio (nuo šlaunų vidurio iki kelių), lengvos ir neutralios spalvos.

Štai jūsų rudens/žiemos prancūziško garderobo elementų sąrašas:

Lietpaltis, dirbtinio kailio paltas, klasikinis vilnonis paltas (ilgesnis), vilnonis švarkas, golfas, storesnis megztinis su kaklu, vilnonė skara (klasikinės spalvos arba rašto), paprastas megztinis, plonos juodos pirštinės (odinės arba megztos).

Prancūziškos pavasario ir vasaros būtinybės

Prancūzijoje pilna nenuspėjamų orų, kai pradeda keistis metų laikai, o jų drabužių spinta sukurta iš mišrių ir derančių detalių, leidžiančių atrodyti dailiai bet kokiu oru. Taigi, norėdami įvaldyti prancūzišką pavasario vasaros stilių, čia yra keletas pagrindinių dalykų, kuriuos turėtumėte įtraukti į savo garderobą:

Klasikinė tvido striukė, zomšinė arba odinė striukė, susiaučiama suknelė, naktinukų stiliaus suknelė, midi sijonas, lininės kelnės, lengvas megztukas, pintas krepšys-rankinė ir akiniai nuo saulės.

Nenuostabu, kad prancūzės yra žinomos dėl savo lengvo stiliaus. Jos žino, kaip rengtis paprastai ir klasiškai, būti madingoms ir modernioms. Prancūzių stilius yra apie rafinuotumo atmosferą, nežiūrint į tai pernelyg rimtai. Šiame straipsnyje pateikti patarimai padės jums įvaldyti prancūziško stiliaus meną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją