Akiniai nuo saulės neabejotinai yra šiltojo sezono būtinybė ir aksesuaras, užbaigiantis pasirinktą įvaizdį. „Jie atskleidžia jūsų asmenybę ir paryškina išskirtinumą, tad nešioti juos siūlau tada, kai jaučiate, kad jie tikrai kalbės apie jus. Juk tai ne tik apsauga nuo saulės“, – sako V. Šaulytė ir priduria, kad jei jums svarbiausia apsauga, tuomet akiniai būtinai turi būti patogūs.

Jei sunku išsirinkti tinkančius ir patinkančius akinius, išsitraukite mobilųjį telefoną, šypsosi stilistė: „Pirmiausia siūlau pasimatuoti skirtingų formų, modelių bei spalvų akinius, tada išsirinkite trejus labiausiai patikusius ir nusifotografuokite su jais. Iškart pamatysite prie kurių labiausiai linkstate.“

Mados tendencijos – labai smagus stiliaus žaidimas, tačiau tendencijos ir lieka tendencijomis, svarbiausia „susidraugauti“ su pasirinktais akiniais, pastebi V. Šaulytė. Ji sako, kad pirmiausia reikia atsižvelgti į tai, ar su akiniais tikrai gerai jaučiatės ir patinkate sau: „Kartais galite susigundyti net ir pačiu naujausiu modeliu, tačiau jei abejojate savo pasirinkimu, tai tikrai bus pastebima ir jūsų įvaizdyje.“

V. Šaulytė išskiria šio sezono akinių nuo saulės tendencijų TOP 5:

1. Katės akies forma.

Veikiausiai jau pastebėjote ir sutiksite, kad šią vasarą įvairių spalvų rėmų ir stiklų „katės akiniai“ yra ryškiausia tendencija. Tokie akiniai gali būti puikus stiliaus akcentas ar bendro įvaizdžio dalis. taip pat puikiai tinka prie paplūdimio aprangos, ir susiruošus į miestą ar vakarėlį. Be to, ši akinių forma tinka daugeliui.

Viktorija Šaulytė

2. Apvalūs akiniai.

Tai įvairių festivalių mada persikėlusi į miestų gatves. Tokios formos akinius siūloma rinktis toms kurių veidas yra siauresnis ir ovalios formos.

Viktorija Šaulytė

3. Kitų geometrinių formų akiniai.

Populiariausi – storais bei ryškiais rėmais. Ryškus ir kiek grubokas rėmas atskleis jūsų bruožus bei įrėmins pasirinktą įvaizdį. Tokio tipo akiniai ypač tinka mėgstantiems derinti sportinį ir klasikinį stilius. Grubesnio stiliaus akiniai labai tinka platesnio ar kvadrato formos veido merginoms.

Viktorija Šaulytė

4. „Old School“ stiliaus.

Rokerių, baikerių stiliaus akiniai vėl grįžo į madą! Ploni ir siauri rėmeliai, juodi atspalviai - drąsioms ir norinčioms išsiskirti!

Viktorija Šaulytė

5. Šviesūs stiklai.

Šį sezoną labai populiarūs ir mėgstami šviesūs, pasteliniai stiklai, pro kuriuos matyti akys. Tai labai gaivi ir vasariška tendencija, puikiai tinkanti prie plazdančių suknelių ar sijonų.

Viktorija Šaulytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)