„Stengiamės atsirinkti kokybiškesnius, įdomesnius drabužius. Šiek tiek klasikos, šiek tiek ekstravagantiškų detalių“, – savo parduotuvę pristato jos savininkė Gitana Šuliauskienė.

Ypatingą parduotuvėlę „Delfi“ rado pačiame Kauno centre, Laisvės alėjoje, netoli priešais esančio Muzikinio teatro parkelio. Net pavadinimu ši vieta dar nesipuikuoja – prisistato tiesiog „Laisvės al. 88“, adresu.

Nedidelė parduotuvėlė, pilna įdomių, išskirtinių ir kokybiškų daiktų – kokia jos istorija? Tiesiog privalėjome susipažinti su šio madų lobyno savininke.

Parduotuvėlės Kauno centre lobiai

– Kada pradėjote dirbti su drabužiais?

– 12 metų turėjome parduotuvėlę tolėliau nuo centro, o prieš dvejus metus persikėlėme į Laisvės alėją.

– Kaip kilo mintis prekiauti rūbais?

– Visąlaik norėjosi puošti kitus, išnaudoti turimą skonį. Drabužiai man patinka, jaučiu malonumą juos rinkti. Ateina žmogus, ieško, ką įsigyti – man smagu parinkti jam liniją, sudėlioti derinius. Tai – tam tikra kūryba.

Parduotuvėlės Kauno centre lobiai

– Daugelis renkasi atidaryti internetines parduotuves, ypač po kovido. Kas įkvėpė plėsti būtent fizinę parduotuvę?

– Žmogus visąlaik mieliau nori pačiupinėti daiktą, išsirinkti audinį. Galiausiai – pabendrauti. Gal smagiau ir dėl tos galimybės, kai parenkamas derinys. Bet prekiaujame ir internetu – kai man parašo per feisbuką (feisbuko paskyrą galite rasti paspaudę čia, – Red.), taip pat galiu padėti pasirinkti derinius, papasakoti apie medžiagą. Fizinėje parduotuvėje perka kaunietės, o feisbuku kreipiasi moterys iš įvairių miestų ir miestelių.

– Ar sunku konkuruoti su didelėmis parduotuvėmis?

– Didelėse parduotuvėse paprastai ir kainos didesnės, nes ten dirba daugiau žmonių, brangiau kainuoja išlaikyti nuomą ir taip toliau. Mūsų parduotuvėje kokybiška itališka produkcija galima įsigyti už mažiau, nei ieškotumėte didelio vardo parduotuvėse.

Parduotuvėlės Kauno centre lobiai

Tačiau konkurencijos yra. Didžiausią konkurenciją sudaro „Akropolis“. Kadangi jis – irgi centre, ten eina didelė dalis pirkėjų. Kol nebuvo „Akropolio“, juk būtent Laisvės alėja buvo pagrindinis drabužių apsipirkimo centras.

– Kas yra jūsų pagrindinė pirkėja?

– Išskirtinių daiktų, stiliaus ir aukštos kokybės ieškančios moterys. Pas mus dažnai apsiperka ir aplink esančių įstaigų – Kauno savivaldybės, teismo rūmų darbuotojos. Didelė dalis moterų – brandesnės, jau žinančios savo stilių, norinčios įdomesnių daiktų, gerų audinių.

Parduotuvėlės Kauno centre lobiai

Taip pat turime įvairių dydžių drabužių, todėl į mus kreipiasi ir stambesnės moterys, kurioms masinėse parduotuvėse sunkiau kažką gražaus rasti.

– Kokius skirtumus pastebite žmonių aprangoje čia ir Italijoje, iš kurios vežate prekes?

– Skirtumas didelis. Ten žmogus įpratęs puoštis, o pas mus moterys savęs taip neprižiūri. Neskiria sau tiek dėmesio. Tas pats ir kalbant apie vyrus – visa rinka Italijoje sukurta taip, kad žmogus eitų pasipuošęs. O pas mus, norint gražiai atrodyti, reikia stengtis, ieškoti.

Parduotuvėlės Kauno centre lobiai

Lietuvoje trūksta ir stiliaus etalonų – žmonių, kuriuos norėtųsi sekti, į kuriuos žvelgtum su pagarba ir bandytum panašiai save prižiūrėti, pasipuošti. Be to, vyrauja greitoji mada. Norisi įkvėpti žmones kurti savo stilių, ieškoti kokybės ir originalumo, o ne greit susidėvinčių pigių rūbų.

Parduotuvėlės Kauno centre lobiai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)