„Delfi“ kalbinta „Aprangos galerija“ pardavėja-konsultantė Vaida Jurgutytė pasidalino savo įžvalgomis apie šiuo metu labiausiai merginų geidžiamus pirkinius ruošiantis vasarai.

Moteris teigia, kad šiuo metu daugelis merginų pirkdamos drabužius atsižvelgia į tai, kas madinga, o kitos perka tai, kas joms tinka pagal jų figurą. Artėjant vasarai visos renkasi ryškias spalvas, universalesnius rūbus, kurie tiktų ir kasdienai, ir pasipuošti.

Prieš vasarą labiausiai perkamos plono audinio klasikinės kelnės, trumpos palaidinės, įdomių raštų ryškios suknelės. Taip pat didelio dėmesio susilaukia ir įvairesnių formų batai, aukštakulniai. Dar merginas domina gėlių akcentai.

Tarp madingiausių rūbų derinių perkamiausiais išlieka vienos spalvos kostiumėliai. Merginos nebijo išsiskirti iš minios ir renkasi ryškių spalvų klasikinių kelnių ir švarko tipo kostiumėlius, taip pat perkamos ryškios suknelės bei džinsiniai rūbų deriniai.

Parduotuvės konsultantė drąsiai teigia, kad šiuo metu dominuoja ryškios spalvos, tokios kaip rožinė, oranžinė, žalia. Bei pabrėžia, kad 2023-iaisiais ypač madingos yra neutralios splavos: ramios, subtilios, safario spalvos.

Taip pat spalvų paletėje nepamirškite tamsiai mėlynos. Ja šį pavasarį nusispalvino daugelis aukštosios mados ir kasdienio dėvėjimo mados podiumų.

Tamsiai mėlyna tinkama įvairioms variacijoms. Tai gali būti ir džinso mėlyna, o džinsinis audinys šiemet irgi itin populiarus, ir jūros mėlyna, tinkanti palaidinėms ir dryžuotiems audiniams, ir šiltų vandenų mėlyna – primenanti turkio ir idealiai atrodanti vasarinių suknelių ar sijonų audiniuose.

Dažniausiai merginos saulės akinius renkasi pagal savo veido formą, nes ne viskas, kas madinga, tinka, tačiau miestų gatves greitu metu sudrebins ir nauja saulės akinių tendencija. Jeigu praėjusiais metais buvo galima matyti populiarius ovalo, apskritimo ar kvadrato formos saulės akinius, šių metų tendencija tapo „greičio“ akiniai. V. Jurgutytė sako, kad geidžiamiausia saulės akinių spalva, kaip ir visų rūbų – kuo ryškesnė. Kuo ryškiau, tuo madingiau.

Vogue.co.uk rašoma, kad viena praktiškiausių 2023-iųjų vasaros tendencijų – kišenės. Kuo daugiau kišenių, klosčių ir urbanistinio stiliaus apdarų detalių. Ši tendencija itin susišaukia su dar rudenį išpopuliarėjusiomis cargo stiliaus kišenėtomis kelnėmis.

Kitas užsienio mados diktatorių rekomenduojamas rūbas – mokyklinio stiliaus sijonai. Trumpi ir klostuoti, languoti sijonėliai, primenantys mokyklinę uniformą – jei norite parodyti savo kojų grožį, jie tiks ir 20-metėms, ir 40-metėms.

Viena populiariausių Lietuvos stilisčių Julija Bakštonienė savo instagrame taip pat atkreipia dėmesį į spalvas.

„Nebijokite nešioti spalvotų drabužių! Pabandykite vietoje pilko ar juodo megztuko nusipirkti mėlyną, violetinį, žalią arba raudoną. Jeigu jums tai atrodo „per daug“, galite rinktis ramesnes, švelnesnes spalvas, levandų, alyvuogių, šviesiai rožinę ar pilkai mėlyną. Šios spalvos nėra tokios ryškios, tačiau derinys neabejotinai atrodys
įdomiau!“

Atsižvelgusios į šias rekomendacijas vasarą sutiksite spalvingiau ir stilingiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją