„Šią popietę Balmorale ramiai mirė karalienė“, – rašoma pranešime. Bakingamo rūmai apie jos mirtį pranešė trumpame pranešime. Paskelbtas 10 dienų nacionalinis gedulas. Skelbiama, kad karalienė mirė ramiai, ketvirtadienio popietę. Šios nuostabios moters stilius žavėjo pasaulį visą jos valdymo laiką.

Nuostabi monarchės mados kolekcija mus visada žavės ir toliau, o kuriant elegantišką stilių galima ir pasimokyti iš jos pavyzdžių. Tarkime, vienos spalvos tonų laikymasis visame derinyje ir šiandieną rekomenduojamas, norintiems sukurti elegantišką įvaizdį. Nuo tiarų, skrybėlių ir skarelių iki rankinių ir net skėčių – karalienės Elžbietos II stilius buvo atidžiai sekamas ir dokumentuojamas nuo pirmųjų dienų.

Karališkieji asmenys, be jokios abejonės, ištikimai laikosi tradicijų. Karalienės Elžbietos II stilius nekito, regis, jau visą amžinybę, rašė „Cosmopolitan“. Ir ne tik – elegantišką, spalvingą ir drąsų monarchės stilių įvertino britų „Vogue“, kuris dar 2007-aisiais ją išrinko viena žavingiausių pasaulio moterų.

Karalienės stilius įspraustas į griežtas etiketo taisykles, tačiau romiai joms paklūstant rūmų siuvėjams niekas nekliudė eksperimentuoti su visa spalvų palete. Todėl karalienės įvaizdis garsėjo spalvomis. Kuklus kostiumėlis, elegantiškas paltas, subtili klasikinė suknelė, žavi skrybėlaitė, perlai, sagė, pirštinaitės, rankinė, klasikiniai žemakulniai bateliai – tokia lyg ir neįmantri karališkoji „uniforma“. Tačiau nuo jos spalvų ir atspalvių karalienės garderobe akys raibsta.

Britų „Vogue“ rašė, kad karalienės garderobą sudarė pagrindiniai elementai, kurie buvo nuolatiniai per septynis jos soste dešimtmečius: Jos Didenybės juodos „Launer“ rankinės, skrybėlaitės ir neprilygstama paveldimų sagių kolekcija lydėjo ją per tūkstančius karališkųjų pasivaikščiojimų, daugybę valstybinių vizitų ir nesuskaičiuojamoje daugybėje auditorijų bei susitikimų su aukščiausiais pasaulio garbingais asmenimis. Tuo tarpu jos meilė ryškioms spalvoms – jau nekalbant apie puošnias puošmenas – užtikrino, kad viena iš labiausiai atpažįstamų pasaulio moterų visada išsiskyrė iš minios – būti ryškiai matomai buvo viena karalienės stiliaus paslapčių. Leisti, kad net ir toli esantys žmonės minioje ją matytų ir saugiai jaustųsi, žinodami, kad tai – jų karalienė.

„The Gloss“ rašoma, kad karalienė niekada nelaikė savęs stiliaus ikona, nors, be abejo, ji tokia buvo. Pasigrožėkite jos dešimtmečiais kurtu įvaizdžiu. Dievas telaimina karalienę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją