1. GUNDANČIOS BANGOS

Jaunatviškumo suteiks ne idealiais suraitytos holivudinės, bet šiek tiek šelmiškos bangos. Plaukus garbanokite ne karštu prietaisu, o natūraliai. Iš vakaro supinkite keletą kaselių (kuo daugiau kasų, tuo smulkesnės garbanos) ir susukite jas į mažus kuodelius. Kitą dieną plaukus išleiskite, švelniai pasklaidykite pirštais ir sutvirtinkite plaukų laku. Kad tokia šukuosena atrodytų šventiškiau, papuoškite ją plaukų sege ar žėrinčia galvos juostele.

Reuters/Scanpix nuotr.

2. SPINDINTI ODA

Su amžiumi oda praranda sveiką spindesį, atkūrusi jį makiažo priemonėmis kaipmat atjaunėsite. Veido kontūravimo techniką (kai bruožai ryškinami tamsesne ir šviesesne priemonėmis) keiskite į strobingą. Strobingas - tam tikrų veido zonų ryškinimas šviesą atspindinčiomis priemonėmis. Tai suteikia veidui net tik išraiškingumo, bet ir jaunatviško spindesio. Tokio švytėjimo ir subtilaus vakarinio makiažo šventei visiškai pakaks.

Kokias zonas reikėtų tepti švytėjimo suteikiančiomis priemonėmis? Zoną virš skruostikaulių, vidinius akių kampučius, arką po antakiu, kaktos, smakro vidurį, nosies tiltelį bei virš viršutinės lūpos esantį linkį.

AFP/Scanpix nuotr.

3. SUBTILUS ŠVYTINTIS MAKIAŽAS

Vietoje intensyvaus akių makiažo rinkitės priešingą - švelnių atspalvių, subtilų. Galite naudoti gaivumo suteiksiančius tonus: persikų, įvairias nude variacijas, rusvus, šviesiai rausvų rožių. Atrodysite šventiškiau, jei prie šių gaivių spalvų pridėsite ir šiek tiek auksinės ar bronzinės.

Vida Press nuotr.

4. VIETOJE JUODOS - RUDA

Greičiausiai dauguma moterų naudoja juodą akių kontūrą, tačiau žvilgsniui ryškinti puikiai tinka ir kiti atspalviai. Juoda spalva gali žvilgsnį apsunkinti, o štai ruda yra subtilesnis, bet ne mažiau efektingas variantas. Ties viršutine blakstienų augimo linija brėžkite kontūrą minkštu rudu pieštuku, tuomet jį švelniai išsklaidykite teptuku. Toks kontūras atrodys natūraliau, o griežta linija gali sendinti. Jei ketinate šventei darytis padūmavusį akių makiažą, vėlgi rinkitės ne juodos ir pilkos derinius, bet įvairias rudų atspalvių kombinacijas.

Vida Press nuotr.

5. NEUTRALIOS IR ŠVELNIOS LŪPŲ DAŽŲ SPALVOS

Metai po metų lūpos praranda putlumą. Atminkite, kad tamsūs lūpų dažai jas dar labiau siaurina ir mažina. Jei jūsiškės yra iš siauresnių, norėdama sukurti jaunatvišką šventinį įvaizdį, rinkitės ne sodrią raudoną ar bordinę, bet neutralius rausvus, rusvus ir kūno atspalvius. Išbandykite blizgį su švytinčiomis dalelėmis, į lūpas atsimušusi šviesa suteiks joms šiek tiek putlumo.

Sipa Press/Scanpix nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją