„Vakarų eksprese“ išskiriami du daiktai, kurių nederėtų dėvėti jokiomis aplinkybėmis.

Trumpos kelnės

Daugelis stilistų jau skambina pavojaus varpais, bandydami paaiškinti įvairaus amžiaus moterims, kad trumpintos kelnės, nors ir atrodo stilingai, bet netinka beveik niekam.
Faktas tas, kad tokie drabužiai vizualiai sumažina net ir ilgas modelio kojas. Geriausia rinktis arba normalaus ilgio kelnes (trumpiausias variantas – iki kauliuko), arba šortus.

Suknelės iš plono audinio

Kad ir kokia tobula būtų jūsų figūra, kiekviena moteris vis tiek turi bent nedidelį pilvuką, „ausis“ ant klubų ar duobutes ant kojų ir sėdmenų. Iš pernelyg plono audinio pasiūta suknelė, kuri, be viso kito, dar ir glaudžiai priglunda prie kūno, neabejotinai atskleis visus trūkumus ir visuomenės akims pateiks tai, ką paprastai norite paslėpti. O perregima gali atrodyti paprasčiausiai vulgariai.

Portale „The list“ aprašomos ir sudėtingesnės mados klaidos.

Vien retro stiliaus pasirinkimas

Atrodo, kad madingi stiliai visada išgyvena renesansą. Dėl serialo „Keisti dalykai“ (Stranger Things) į sceną grįžta kai kurie senieji 80-ųjų metų įvaizdžiai. Netgi 2000-ųjų pradžios Y2K mada (įskaitant žemo liemens džinsus) sugrįžo. Ir nors šias dešimtmečio senumo tendencijas tikrai smagu įtraukti į savo garderobą, štai išbandytas ir teisingas patarimas, kurį turite išgirsti: niekada nedėvėkite retro stiliaus drabužių, prieš tai nesuteikę jiems šiuolaikinio stiliaus akcentų.

Kaip pažymėjo „Vogue“, esame liudininkai, kad į mados sceną vėl grįžta retro stiliaus drabužiai, tačiau mados žurnalas paaiškino, kad nepaprastai svarbu modernizuoti senuosius siluetus. Mada visada susijusi su individualia išraiška, o jei pagarba praėjusiam dešimtmečiui yra jūsų stiliaus repertuaro dalis, ką gi, yra stilingas ir nestilingas būdas tai parodyti.

Aulinukai su sportinėmis kojinėmis

Ar yra kas nors universalesnio už aulinius batus? Tai – išbandyta klasika, kuri niekada neišeina iš mados. Tačiau kalbant apie dalykus, kurių niekada neturėtumėte avėti, turite žinoti vieną išlygą ir dėl aulinukų.

Michelle Scanga, „Who What Wear“ vyriausioji redaktorė, pasidalijo mintimi, kad tam tikros spalvos kojinės prie kulkšnies batų yra blogiausia mados klaida

„O, man tai labai blogai – baltos kojinės su kulkšnių batais, o kojinės tarsi kyšo iš batų. Laikau tai klaida tik tada, kai akivaizdu, kad ne toks buvo dėvinčiojo ketinimas, – sakė M. Scanga. – Jei norite sukurti šaunų kojinių ir batų momentą, pirmyn, bet tikrai yra skirtumas, ar stengiatės tai padaryti specialiai, ar tiesiog taip išeina. Tad siūlau įsigyti porą plonų juodų kojinių ir mūvėti jas prie visų savo aulinių batų.“

Klaida su aukšto liemens džinsais

Jei prie džinsų aukštu liemeniu derinate beformius viršutinius drabužius arba per didelį viršutinį sluoksnį, kuris krenta gerokai žemiau liemens, tai yra prasto stiliaus ženklas. Visa džinsų aukštu liemeniu esmė – paryškinti liemenį ir parodyti apvalumus, išryškinti įvairias jūsų silueto dalis, todėl atitinkamai derinkite marškinėlius bei palaidines.

„Goop“ mados direktorė Ali Pew pateikė keletą puikių pasiūlymų, rašydama, kad „priešingybės traukia“, kai kalbama apie šių džinsų stilių. Rinkitės puikius, klasikinius marškinėlius, kuriuos galima užlenkti ties liemeniu (prancūziškas užlenkimas labai populiarus). Arba dar geriau – pasirinkite prigludusią palaidinę, kurią susikištumėte į džinsų vidų.

Portale „Cosmopolitan“ atkreipiamas dėmesys ir į vaikiškas aprangos detales, kurių suaugus reikėtų vengti.

Plisuoti klostuoti mini sijonai

Jie gerai atrodo dėvimi paauglės, kuri dar mokosi mokykloje, tačiau kuo toliau nuo mokyklos baigimo, tuo labiau tai gali pradėti atrodyti kaip mokinės kostiumas. Plisavimas, klostės ir miniatiūriniai drabužiai tinka, tik ne viskas vienu metu.

Pūsti sijonėliai

Kai vaikai dėvi mažus pūstus sijonėlius, jie atrodo kaip mažos balerinos. Kai suaugusieji dėvi tokius sijonus, jie atrodo kaip sugrįžę į vaikystę — ir ne gerąja prasme. Pavyzdžiui, A formos sijonas atrodo moteriškai, bet ne kvailai. Jį ir rinkitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją