V. Šaulytė-Mockė sako, kad norint užfiksuoti stilingus ir akį traukiančius atostogų kadrus, apranga turi derėti prie vietos, kurioje norite įsiamžinti.

„Man visada smagiau stebėti nuotraukas, kuriose žaidžia spalvinė gama. Siekiant gražaus rezultato, drabužius bei aksesuarus verta priderinti prie aplinkos, kad joje atsispindėtų panašūs spalvų, raštų motyvai ir koloritas“, – pranešime žiniasklaidai dalijasi patarimais moteris.

O vienspalviame fone, kuris kartais gali pasirodyti nuobodus, ji siūlo pagyvinti nuotrauką ir suteikti dinamikos atsistojus įdomesne poza ar užfiksavus akimirką judesyje.

Viktorija Šaulytė-Mockė

Nepamirškite akcentų

Stilistė rekomenduoja prie aprangos derinti ir įvairius aksesuarus, kurie taps nuotraukų akcentu bei suteiks kadrui išskirtinumo.

„Ant paplūdimio kostiumėlio užsimeskite kimono, ant galvos užsiriškite ryškią skarelę, galbūt net ant viršaus užsidėkite skrybėlę ir akinius nuo saulės. Būtinai nepamirškite aksesuarų ant kaklo, masyvesnių žiedų, grandinėlių ant rankų bei kojų. Be to, aksesuarus visada galite nusipirkti vietinėse parduotuvėse, jie suteiks jūsų stiliui unikalumo“, – pataria V. Šaulytė-Mockė.

Ji sako, kad įdomesni raštai bei ryškesnės spalvos jos aprangoje dominuoja ne tik nuotraukose, bet ir gyvenime: „Paprasčiausią įvaizdį gali pagyvinti lauko gėlės, todėl jei jos supa, nusiskinkite vieną ir įsidėkite į plaukus.“

Viktorija Šaulytė-Mockė

Pasak stilistės, prisiminti atostogų akimirkas visuomet smagiau ne tik žiūrint į nuotraukas, bet ir į vaizdo įrašus. Be to, sustabdžius vaizdo įrašo kadrus, galima susikurti ir nuotraukų.

„Man kur kas smagiau savo telefone turėti daugiau vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuota tą akimirką buvusi emocija. Juk smagu į kamerą kvailioti, bėgioti, šokti, bučiuotis ir įamžinti viską, kas kelionėje sukelia džiugesį. Mėgstu praėjus šiek tiek laiko atsidaryti prisiminimų albumą bei sugrįžti į tą laiką“, – šypsosi V. Šaulytė-Mockė.

Mėgsta dalintis kelionių akimirkomis

„Tez Tour“ atlikta keliautojų apklausa rodo, kad net 73 proc. respondentų socialiniuose tinkluose dalijasi savo kelionių nuotraukomis. Todėl renkantis kelionės kryptį ir viešbutį, dažnai keliautojai pagalvoja apie būsimas fotografijas.

„Suprasdami keliautojų norą iš kelionės sugrįžti ne tik su maloniais prisiminimais, tačiau ir su gražiomis nuotraukomis, viešbučiai siekia sukurti fotogeniškų vietų savo teritorijoje. Daugybė jų keliautojams siūlo tiek stilingų gultų, jaukių baseinų ar sūpynių prie jūros, tiek pagalvoja apie gražų maisto bei gėrimų pateikimą“, – vardija Inga Aukštuolytė, kelionių organizatoriaus atstovė.

Viktorija Šaulytė-Mockė

Neseniai iš Turkijos grįžusi V. Šaulytė-Mockė pastebi, kad viešbutyje poilsiaujantys turistai supranta laisvalaikio bei vakarinės aprangos stiliaus skirtumus bei vakarieniauti neišsiruošia su paplūdimio atributais.

Savo atostogoms moteris išsirinko stilingą Antalijos regiono Manavgato miestelyje esantį penkių žvaigždučių viešbutį.

„Su vyru apsistojome ką tik renovuotame, dar dažais kvepiančiame viešbutyje. Viešbučio teritorijoje yra didžiulės ekologiškų šilauogių plantacijos, o šios uogos keliauja tiesiai ant restorano stalo bei naudojamos natūralios kosmetikos gamyboje“, – pasakoja V. Šaulytė-Mockė.

Viktorija Šaulytė-Mockė

Siekė geriau pažinti šalį

Atostogų metu tinklaraštininkė ne tik mėgavosi saule bei šilta jūra, bet ir skyrė laiko geriau pažinti šalį, pabendrauti su vietiniais.

„Norėjome pamatyti daugiau gamtos, kalnų, todėl nuvykome į Žaliąjį kanjoną, didžiausią rezervuarą Turkijoje. Taip pat apsilankėme ir antikiniame Sidės senamiestyje. Ten apžiūrėjome antikinio miesto griuvėsius, romėnų teatrą, Apolono šventyklą bei senąsias miesto sienas“, – prisimena moteris.

Stilistė patvirtina, kad žmonės Turkijoje malonūs bei draugiški. Be to, ją nustebino ir tai, kad vietiniai yra pramokę lietuvių kalbą.

„Visi, kuriuos sutikome, buvo labai paslaugūs. Labiausiai nustebino tai, kad pasakius, jog esame iš Lietuvos, bandė pasakyti net ne vieną lietuvišką žodį ar parodyti nuotraukų, jei lankėsi mūsų šalyje. Tai – maloni patirtis“, – kalba V. Šaulytė-Mockė.

Kelionių nauda emocinei sveikatai

Kelionių nauda emocinei sveikatai – nepaneigiama ir tai demonstruoja užsienio mokslininkų tyrimai. Kelionės, ypač po užsienio šalis, kurios pasižymi skirtinga kultūra, dažnai išstumia iš „komforto zonos“, nes reikia prisitaikyti prie skirtumų. Mokslininkų J. Zimmerman ir F. J. Neyer atlikto tyrimo metu, buvo nustatyta, kad kelionės sustiprina Jūsų asmenybės atvirumą, o prisitaikymas prie pokyčių, pagerina asmenybės emocinį stabilumą, naujos pažintys su žmonėmis gali nuteikti maloniai, praplėsti akiratį.

Anot Kolumbijos verslo mokyklos profesoriaus ir daugelio studijų, tiriančių ryšį tarp kelionių ir kūrybiškumo, autoriaus Adam Galinsky, kelionių patirtis padidina žmogaus gebėjimą pažinti, minčių gilumą, skatina suprasti ryšius tarp skirtingų reiškinių, veiklos formų. Kelionės gali padėti suvokti įvairius gyvenimo būdus, įsitraukti į tos vietos kultūrą, o tai natūraliai paveikia kiekvieno keliaujančio požiūrį į gyvenimą ir priverčia mąstyti kūrybiškiau.

Trumpa kelionė autobusu gali būti puikus būdas pabėgti nuo kasdienio gyvenimo streso, o naujovės, pokyčiai, pažintys su įdomiais žmonėmis, padeda į gyvenimą pažvelgti nauju žvilgsniu. Kai kuriems žmonėms kelionės reiškia ne naujų vietų atradimą, o tiesiog pabėgimą iš senų, kurios daro neigiamą poveikį mūsų savijautai, nuotaikai. Taigi, kelionės ne tik padeda suvaldyti stresą, tačiau ir atitraukia mus nuo veiklų ir vietų, kurios prisideda prie mūsų streso lygio didinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją