Kojinės turi būti kokybiškos, tada nešiosite jas ilgai. Kokybiškos reiškia iš kokybiškos medžiagos, tinkamo dydžio ir priderintos pagal orą, rašoma portale „Muscatdaily“.
Ypač svarbu pasirinkti savo dydžio pėdkelnes, tai stipriai lemia jų dėvėjimo laiką. Jei nusipirkote per maža pėdkelnes, jas maudamasi galite suplėšyti, jei pavyks apsimauti, ištampysite jas, galiausiai jums su jomis bus nepatogu.

Skirtingų figūrų moterims tinka skirtingų dydžių pėdkelnės. Dėmesio – įvairių gamintojų dydžiai neretai šiek tiek skiriasi, turėkite tai omenyje ir nepirkite naujo jums gamintojo pėdkelnių vien vadovaudamasi įprastiniu savo dydžiu – reikia patikrinti, ar iš tiesų jums tinka. Dar vienas niuansas – pėdkelnės gaminamos iš skirtingų medžiagų, jos yra skirtingo tankumo, raštų, ir jums gali tikti įvairių dydžių pėdkelnės.

Būtent todėl parduotuvėje arba ant pakuotės būtina patikrinti dydžių lentelę – štai tada nuspręsite, kas jums tiks. Jei matote, kad jums galėtų tikti du dydžiai, geriau imkite didesnį iš potencialiai tinkančių, o ne mažesnį.

Derinkite pėdkelnių spalvą prie sijono ar suknelės

Patartina visada rinktis pėdkelnes, kurios tiktų prie jūsų sijono ar suknelės apačios. Pavyzdžiui, jeigu jūs vilkite tamsiai mėlyną ar raudoną suknelę, paieškokite tamsesnių pėdkelnių (mėlynų, juodų, kaštoninių). Būna, moterys pasiieško pigesnių pėdkelnių ir prisiperka jų įvairių spalvų, tada pažiūri, kaip tos spalvos tiks prie turimų suknelių, ir galiausiai nusiperka rangesnių tikrai tinkančių spalvų pėdkelnių.

Derinkite pėdkelnių spalvą prie batų

Kitas būdas renkantis tinkamą pėdkelnių spalvą, – derinti jas prie avalynės. Pavyzdžiui, jeigu jūsų bateliai juodi, mūvėkite tamsias pėdkelnes. Jei bateliai yra tamsesnės spalvos nei jūsų sijono ar suknelės apačia arba jei sijono, suknelės apačia tamsesnė už batelius, geriausia rinktis kūno spalvos pėdkelnes.

Dėmesio – avalynės niekada neturi būti šviesesnės spalvos nei pėdkelnės, būtina įsidėmėti šitą taisyklę. Antroji svarbi taisyklė – jeigu jūsų bateliai su atvira nosimi, pėdkelnes prisitaikykite be kraštelio pirštams, be ryškios siūlės, kūno spalvos, kad neatrodytų, jog pro atvirą nosį kyšo pėdkelnės.

Derinkite prie savo odos atspalvio

Jei neįmanoma priderinti pėdkelnių nei prie suknelės spalvos, nei prie batelių spalvos, sumaniausias ir elegantiškiausias sprendimas – kūno spalvos pėdkelnės. Beje, jei kūno spalvos pėdkelnės bus tamsesnės (kai kurios moterys mėgsta tamsesnių atspalvių kūno spalvos pėdkelnes) nei jūsų odos atspalvis, atrodysite keistai. Nebent esate įdegusi, bet ir tada žiūrėkite, kad pėdkelnių atspalvis atitiktų jūsų įdegio ryškumą.

Derinkite pėdkelnes prie drabužių stiliaus

Pėdkelnės su ryškiu raštu, blizgučiu ar pan. netiks prie klasikinės, ekstravagantiškumu nepasižyminčios suknelės – prie išskirtinio stiliaus pėdkelnių reikia įdomesnio stiliaus drabužių.

Megztos ar tinklinės pėdkelnės turi būti juodos arba smėlio spalvos, kad tiktų prie jūsų suknelės ir kad kojos atrodytų patraukliai.

Tegu pėdkelnės tampa išskirtiniu jūsų aprangos akcentu

Daugelis moterų turi ūpo eksperimentuoti su drabužiais, atranda netikėtų, įdomių sprendimų. Šiuo atveju puikiai tiks pėdkelnės su įdomiu raštu, blizgančios ar netgi ryškių spalvų pėdkelnės. Tik nepamirškite, kad įdomesnės, ryškesnės ir pan. pėdkelnės tinka ne visoms progos. Tarkime, į gedulingus pietus nederėtų šitaip apsirengti.

Pabaigai – ekspertų patarimai: jei norite ilgiau nešioti pėdkelnes, naujas pėdkelnes įdėkite į šaldymo kamerą ir palaikykite per naktį. Laiko patikrintas metodas – pėdkelnės iš tiesų tarnaus ilgiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)