Šį kartą DELFI Stilius pasidomėjo, į ką politikams ir kitiems aukšto rango pareigūnams reiktų atkreipti dėmesį renkantis marškinius, kostiumą, batus bei viršutinius drabužius.

– Kokią avalynę turėtų rinktis politikas?

– Politiko batai niekada neturi atkreipti dėmesio. Jeigu jie atkreipė dėmesį, politikas padarė klaidą. Politiko batai turi būti kaip pamatas. Ar jūs atkreipiate dėmesį į pastatų pamatus? Mes jų tikrai nematome. Kaip namui – pamatas, taip ir politikui – batai – jie turi būti nepastebimi. Kaip taisyklė – juodi.

Politikų apranga

Batai gali būti ir pigūs, ir brangūs, bet jie neturi išsišokti nei savo pigumu, nei brangumu. Svarbiausia, kad avint batus žmogus jaustųsi komfortiškai, o didžiausias komfortas jaučiamas tada, kai visą batą gaubia oda – ir padas odinis, ir gryna oda išorėje. Tada su jais galima išbūti 8, 10, 12 valandų.

Patarimas – nenešiokite grynos odos batų kasdien, geriausia – kas antrą dieną. Duokite batams pailsėti ir jie atsidėkos kur kas ilgesniu tarnavimu.

Visi politiko aksesuarai turi būti neutralūs, kad nenutrauktų dėmesio nuo politiko kalbos. Pašnekovui jie turi būti nenuspėjami, jie gali būti labai kokybiški, bet turi išlikti nematomi.

Politikų apranga

– Į ką atkreipti dėmesį renkantis kostiumą?

– Pagrindinė klaida, kurią daro žmogus vilkintis kostiumus – jis kreipia dėmesį tik į formą, pamiršdamas kostiumo audinių sudėtį.

Politikos ir verslo atstovai turi vengti kostiumo blizgesio ir geriau rinktis turinčius žvilgesio. Ne paslaptis, kad sintetika turi tą nemalonų blizgesį, o rūšinė vilna – žvilgesį. Žvilgesys tinka prie šilkinio kaklaraiščio, prižiūrėtų plaukų, galų gale prie tų pareigų, kurias jie užima.

Mes visada atpažinsime duobkasio kostiumą – jis visada sintetinis ir pašvietus saulei blizga. Politikams rekomenduočiau neatrodyti kaip laidotuvių organizatoriams.

Politikų apranga

– O kokius reiktų rinktis marškinius?

– Žiūrint, ką jis nori pasakyti. Jei yra neformali aplinka ir politikas gerai nusiteikęs – tai gali rinktis ir neformalias spalvas, net ir rožinius. Bet rožiniai turėtų derėti su mėlynu kaklaraiščiu. Politiko garderobe turėtų vyrauti mėlyna, balta, pilka. O juodų spalvų politikoje išvis reikėtų vengti.

Politikų apranga

– Koks viršutinis drabužis labiausiai tinkamas prie kostiumo – paltas ar striukė?

– Gali būti ir striukė, tik ji turėtų uždengti kostiumą. Striukė turi būti ilgesnė bent 1 centimetru, kad net nematytume švarko po striuke.

– Ar politikai gali laužyti aprangos taisykles?

– Visada turime atsižvelgti, kokia veikla užsiimi. Tad į sodą geriausia eiti su sodininko apranga, o laisvalaikį leisti – su laisvalaikio apranga. Galima laužyti drabužių kalbos taisykles, tik reikia žinoti ką laužai ir kaip.

Reikėtų atminti, kad pagal drabužį sutinka, o pagal protą palieka. Kiekvienas gražus paveikslas yra vertas gero rėmo, jam tinkančio rėmelio. Tad nenuvertinkite rėmelio svarbos jūsų politiniame paveiksle ir nepamirškite savo genialų protą įrėminti į gražesnius rėmelius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt