Saulės akiniai – kone pagrindinis šiltojo sezono stiliaus akcentas. Kasmet atsiranda naujų modelių ar aksesuarų, atspindinčių naujausias tendencijas. Įdomu, kas šį sezoną karaliauja mados pasaulyje? Ko gero, jau teko pastebėti daugybę žmonių, akinius papuošusių žavia grandinėle ar virvele. Tai – bene pastebimiausias šio sezono mados klyksmas, sparčiai įsitvirtinantis rinkoje, rašoma pranešime spaudai.

Akinių grandinėlės

Tiesa, akinių grandinėlės daliai žmonių asocijuojasi su senamadiškais senelių akiniais, naudojamais skaitymui ant supamosios kėdės. Vis dėlto šis elementas tikrai nėra atgyvena. Akinių gamintojai, kaip ir kiti kūrėjai, supranta, kad mada sukasi ratu, tad dabar vėl madinga tai, ką nešiojo mūsų seneliai. Kurį laiką praleidusios užmaršty, tendencijos vėl sugrįžta į topus, tik atsinaujinusios ir pritaikytos prie šiuolaikinio žmogaus poreikių.

„Dabar akinių grandinėlė yra ne tik funkcionalus sprendimas akinių pakabinimui ant krūtinės, bet ir itin madingas aksesuaras. Nedrąsiai žengusi pirmus žingsnius praėjusiais sezonais, dabar ši akinių tendencija yra itin aktuali, suteikianti daug išskirtinumo ir funkcionalumo“, – tikina „Fielmann“ akinių mados tendencijų žinovė Jūratė Kersnauskė.

Akinių grandinėlės

Kai kurie naujieji akinių grandinėlių ar virvelių modeliai sukurti taip, kad jos būtų aiškiai matomos ir taptų pagrindiniu veido akcentu, o ne pasislėptų už ausų bei plaukų. „Tokios grandinėlės tvirtinamos ne ant kojelių antgaliukų, o šalia fasadinės akinių dalies esančiose kilpelėse. Taigi, jos gali kabėti priekyje arba apjuosti kaklą, priklausomai nuo to, kiek norisi žaismingumo veide“, – įžvalgomis dalijasi J. Kersnauskė.

Susižavėjimo šiuo aksesuaru banga ir paklausa lemia augančią pasiūlą. Didžiausi prabangos ir aukštosios mados prekių ženklai siūlo vienas už kitą originalesnius modelius, besiskiriančius dydžiu, forma, spalva ir medžiaga.

„Grandinėlės gaminamos iš metalo, plastiko, perlų ar karoliukų, odos ir net šilko! Taip dabar itin populiariomis šilkinėmis skarelėmis galima pasipuošti žymiai originaliau. Tai – dar ne viskas: eksperimentuoti nebijantys kūrėjai sukūrė grandinėles, primenančias senovinių telefonų laidus. Jas ypač mėgsta klientai, norintys išsiskirti iš minios“, – šypsosi J. Kersnauskė.

Akinių grandinėlės

Grandinėlė – ne tik stiliui, bet ir patogumui

Jūratė Kersnauskė pastebi, kad dažnai jų optikos tinklo klientai renkasi universalius ir klasikinių juodos ar rudos spalvų akinių modelius. Pirkdami vieną akinių porą, kuri tinka įvairioms progoms ir aprangos deriniams, žmonės sutaupo, tačiau ilgainiui gali pasigesti jų įvaizdžiui reikalingo žaismo. Šiuo atveju labai gelbsti prisegamos grandinėlės, virvelės ar juostelės. Pagal nuotaiką, aprangą ar progą derinami skirtingi modeliai leis kiekvieną kartą atrodyti vis kitaip.

Negalima nepaminėti ir akinių grandinėlių paskirties. Pirmiausia jos imtos naudoti ne dėl stiliaus, o dėl savo funkcionalumo, patogumo ir akinių apsaugos. J. Kersnauskė pateikia keletą pavyzdžių, įrodančių, kad grandinėlę turėti verta.

Akinių grandinėlės

Viena didžiausių žmonių daromų klaidų – saulės akinių nešiojimas ant galvos. Optikos specialistai perspėja – to daryti nederėtų, nes rėmeliai ilgainiui išsitampo ir išsikraipo. Grandinėlė apsaugo akinių rėmus nuo deformacijos ir susidėvėjimo.

Kita, taip pat gana dažna klaida – akinių nešiojimas ne apsauginiame dėkle. Pasitaiko, kad skubėdami akinius įsidedame ten, kur papuola, tačiau taip rizikuojame nepataisomai subraižyti lęšius. Grandinėlė – greičiausia ir paprasčiausia apsauga: nenaudojami akiniai saugiai kabos jums ant krūtinės. Tai ypač aktualu ir užuomaršoms, pamirštantiems, kur pasideda akinius. Naudodami akinių grandinėlę galite būti ramūs – juos visada turėsite su savimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją