Šįkart bandysime patarti, kaip suformuoti pozityvų požiūrį į savo kūną – ne tą lieknesnį (ir todėl neva idealesnį), o tokį, koks yra dabar. Mėginsime įrodyti, kad net išraiškingesnės formos – jokia kliūtis ir jaustis, ir atrodyti žavingoms, patrauklioms ir pasitempusioms. Toliau – 11 gudrybių iš portalo aarp.org, padėsiančių įsitikinti, kad skaičius svarstyklių ekrane – tai dar toli gražu ne nuosprendis. Galite nesibaiminti: rekomendacijos pasilaikyti dietos tarp patarimų tikrai nerasite.

1. Įsigykite naujų apatinių

Tikra tiesa, kad su visais drabužiais atrodysite dešimtkart geriau, jei apatinis trikotažas nebus pernelyg įsirėžęs į kūną ir pro kelnaičių ar liemenėlės kraštus nesiverš pūpsantys riebaliukai. Platūs ir patogūs megztiniai, kuriuos dažniausiai dėvėjome būdamos namuose, atpratino (gal net visiems laikams) nuo figūrą atitinkančių drabužių, bet vis dėlto padarykite savo kūnui šventę ir įsigykite naują, dabartinį dydį atitinkančią liemenėlę.

Rinkitės tik šiek tiek pakietintus kaušelius ir tokį modelį, kuris kilsteli krūtinę ir efektingai atskiria ją nuo juosmens. Atminkite, lankeliai nėra privalomi – turite teisę jaustis komfortiškai. Taip pat žinokite, kad padidėjus atstumui tarp krūtinės ir talijos, torsas iš karto ims atrodyti laibesnis. Rinkdamosi kelnaites prioritetą teikite besiūliams, ne itin atviriems modeliams iš mikropluošto. Aišku, svarbiausia, kad kelnaitės būtų tokio dydžio, kuris atitinka pakitusias kūno apimtis.

2. Rinkitės V formos iškirptę

Matyt, ne kartą esate girdėjusi, kad apversto trikampio, arba V, formos dekoltė pabrėžia pečių liniją ir vizualiai pailgina kaklą bei visą juosmenį. Platesnė V formos iškirptė padės sukurti balansą tarp pečių ir paplatėjusių klubų bei šlaunų, o gilesnė (tiktai jokiu būdu ne per gili – tarpo tarp krūtų geriau nedemonstruoti) – vizualiai kilstelės krūtinę. Dėl šio tipo iškirptės patariama rinktis susiaučiamas sukneles ir palaidines.

Jei spintoje nėra nė vieno rūbo su V formos iškirpte, apsivilkite marškinius ir nesusisekite viršutinių sagų, bet apykaklę pasistenkite suformuoti taip, kad ji panėšėtų į V formos iškirptę, o ne atrodytų kaip prarėžas. Kokios dar formos iškirptė galėtų tikti? Pečius veiksmingai platina ir kaklą ilgina „laivelio“ formos apykaklė.

3. Renkitės vienos spalvos drabužiais

Jei norite atrodyti laibesnė, nesvarbu, ar jūsų dydis M, XL, ar 3X, pasistenkite, kad viršutinė ir apatinė ansamblio dalys būtų kuo artimesnių spalvų ir vienodo ryškumo. Kontrastas turi būti minimalus. Pavyzdžiui, galima rinktis tamsiai mėlynus marškinėlius ir neblukinto denimo džinsus, žydrą džemperį ir blukintus džinsus, juodą laisvo silueto džemperį su gobtuvu ir juodas tampres. Jei norisi ne tokių monotoniškų variantų, galima saikingai pažaisti raštais ir tekstūromis.

Pavyzdžiui, žalia augalų motyvais marginta palaidinė turėtų puikiai derėti prie alyvuogių spalvos kelnių ir dulksvai žalio megztuko. Visgi idealiausiai, ko gero, atrodo kelnių ir švarko kostiumas, todėl nebijokite į jį investuoti.

4. Išnaudokite glaustinukių teikiamus pranašumus

Matyt, mažiausiai norisi, kad akis badytų riebalų klostės ant nugaros, į šonus virstančios strėnos ir mankštos seniai nematęs pilvas. Šiuos netobulumas padės aplyginti juodos spalvos glaustinukė ilgomis rankovėmis. Su šiuo drabužių pavyks išgauti tolygias linijas ir veiksmingai sumažinti „gelbėjimosi rato“ efektą. Dėl riebalų klosčių mažinimo funkcijos glaustines ypač patartina pasivilkti po siauresniais drabužiais.

5. Rinkitės neįliemenuotas sukneles, jei pilvas – probleminė zona

Perdėm suapvalėjęs pilvas, deja, neretai tampa dėmesio centru. Neleiskite, kad taip nutiktų, todėl rinkitės tokią suknelę, kuri nebūtų įliemenuota ar sujuosiama diržu – tiesaus silueto, platėjančią, trapecijos formos arba paaukštinta talija. Jei laiba talija kažkur pradingo, būtent tokia suknelė atrodys daug dailiau negu dviejų dalių komplektas. Laisvai per visą ilgį krentantis audinys vizualiai išlygins figūrą ir subalansuos proporcijas, paslėpdamas ne tiktai pilvą, bet ir kitose vietose atsiradusius apvalumus.

6. Pridėkite šiek tiek ūgio

Net jei ir nedegate noru prakaukšėti aukštakulniais, žinokite, kad bent šiek tiek ūgio pridedantis apavas vizualiai pailgina kojas. Galima rinktis apavą su tolygiai kylančiu pleišto formos padu, platforma, neaukšta kaladės formos pakulne arba smailiu kulniuku. Kad būtų kuo patogiau, avėkite kedus storu padu. Tiks ir įsispiriamas šlepečių arba klumpių tipo apavas su šiokia tokia pakulne. Dar labiau kojas pailgina džinsai arba kelnės šiek tiek (tik šiukštu ne per daug) paaukštintu juosmeniu.

7. Apimtį didinkite tik ten, kur visiškai būtina

Kūno riebalai, kaip žinia, nebūtinai pasiskirsto tolygiai – vienoms jie linkę kauptis viršuje, kitoms – apačioje. Veikiausiai puikiai žinote, ar esate iš tų, kurios labiausiai pastambėja per sėdmenis ir klubus, ar per krūtinę ir taliją. Jeigu probleminės sritys apačioje, derėtų vengti priglundančių džinsų arba pieštuko formos sijonų. Labiausiai jums turėtų tikti A silueto suknelės ir sijonai bei plačiaklešnės kelnės ir ganėtinai prigludusios palaidinės arba marškiniai.

Jei esate iš tų, kurios greičiausiai papilnėja per krūtinę, verčiau pamirškite prigudusius marškinėlius ir rinkitės palaidinių papūstomis rankovėmis, megztinių pažemintais pečiais bei „oversize“ marškinių ir prigludusių kelnių bei sijonų derinius. Tokio drabužių komplektavimo principas – tai ne kas kita kaip proporcijų subalansavimas.

8. Prie juodų kelnių rinkitės ryškų „viršų“

Šis patarimas – tai savotiška išimtis iš prieš tai pateiktos taisyklės. Savaime aišku, kad klasikinių modelių juodos spalvos kelnėms, sijonams ir palaidinėms tenka pagrindinis vaidmuo, kai tikslas – vizualiai sulieknėti. Juoda – didžiausią mažinamąjį poveikį turinti spalva, bet juodas kelnes visada galima derinti su ryškia arba raštuota palaidine. Tokios neturite? Tada pasiriškite stilingą šalikėlį ar skarelę.

9. Akcentuokite taliją

Jei pilvas nėra probleminė sritis, laibesnės figūros įspūdį padės sukurti diržas. Jis gelbsti net tada, kai dėl priaugto svorio torsas įgauna kiek gremėzdišką pavidalą. Jeigu pamėgote laisvesnius apdarus – palaidus marškinius, plačias kelnes, judesių nevaržančias trapecijos silueto sukneles, – variantą su diržu turėtumėte bent jau išmėginti.

Per taliją arba šiek tiek aukščiau sujuostas diržas taps ypač reikalinga užuomina apie plačių drabužių dengiamą neabejotinai siauresnį kūną. Diržą galima priderinti ne tik prie suknelės arba marškinių, bet net dėvėti jį ant ilgo megztinio. Turėti vapsvos liemens tikrai nebūtina: pakaks jei atkarpa tarp biusto ir klubų bus pastebimai siauresnė. Atminkite, kad vienas iš labiausiai taliją akcentuojančių drabužių yra kombinezonas.

10. Pasikliaukite švarku

Švarkas ne šiaip sau laikomas pasitikėjimo suteikiančiu drabužiu: be visa ko, jis padeda paslėpti papildomus kilogramus. Griežto kirpimo rūbas akimirksniu suteikia pasitempimo įspūdį. Kadangi šiuo metu madingi kuo įvairiausių modelių švarkai, vargu ar teks lakstyti po parduotuves – bent pora–trejetas švarų veikiausiai kabo jūsų spintoje.

Galite rinktis ir „oversize“, ir klasikinį variantą – su jokiu neatrodysite senamadiškai. Švarkas puikiai dera prie kulkšnis siekiančių kelnių, džinsų arba tamprių. Jį galima užsimesti ir ant suknelės arba kombinezono.

11. Pademonstruokite siaurus riešus ir kulkšnis

Matyt, sutiksite, kad dilbiai ir kulkšnys – visada laibiausios kūno vietos, kad ir kiek svorio bepriaugtumėte. Kaip tik todėl privalote juos demonstruoti. Taigi, užuot rinkęsi ilgarankovius marškinius ir žemę kone šluojančius sijonus bei kelnes, vilkėkite palaidines trijų ketvirčių ilgio arba alkūnes siekiančiomis rankovėmis ir ne ilgesnius kaip iki pusės blauzdų sijonus. Atidengtos laibiausios kūno vietos tampa naujais dėmesio traukos taškais. Riešus ir kulkšnis galima pabrėžti ekstravagantiškomis apyrankėmis arba batais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją