Kaip garderobe, taip ir bižuterijoje. Perki madą arba klasiką, pridedi šiek tiek žinių ir nemažai fantazijos, pasidomi specialistų patarimais ir voila’ – atrodai puikiai. Tiesa, vis dar sklando įvairių mitų, kurie mus stabdo nuo labai įdomaus ir kas kartą vis skirtingo papuošalų derinimo. Tad kokie tie mitai, kuriuos pagaliau laikas sulaužyti?

1. (NE)NEŠIOK IŠSKIRTINIŲ PAPUOŠALŲ SU KASDIENINIAIS DRABUŽIAIS

Ši taisyklė jau atgyvenusi. Labai smagu prie paprastų marškinių ar marškinėlių įsisegti vintažinius perlus ar prabangų dizainerio kūrinį. O vien todėl, kad papuošalas atrodo kur kas geriau nei tavo kasdieniniai drabužiai dar nereiškia, jog jis netinka. Atvirkščiai, dažnais atvejais toks papuošalas gali per sekundę pakeisti tavo įprastų drabužių derinį ir suteikti tavo kasdieniniam įvaizdžiui daugiau nekasdieniškumo.

2. (NE)NEŠIOK LAIKRODŽIO DRAUGE SU APYRANKĖMIS ANT VIENO RIEŠO

Net jeigu dirbi aukštus aprangos reikalavimus keliančiame biure, ši nusistovėjusi taisyklė ten taip pat nebegalios. Laikrodis atrodo puikiai, derinamas su minimalistinėmis paauksuotomis ar pasidabruotomis apyrankėmis. Taip sukuriamas sluoksniavimo efektas, kuris pastaruoju metu labai madingas. Tiesa, kartu puikiai atrodo ir skirtingi metalai, ir akmenys, ir jų deriniai.

3. (NE)DERINK KARTU SKIRTINGŲ METALŲ

Šią taisyklę turbūt girdėjai ne kartą, aš pati sutinku moterų, kurios vis dar galvoja, jog nešioti auksą drauge su sidabru yra blogai. Tačiau laikai pasikeitė ir skirtingų metalų miksavimas tarpusavyje tapo netgi madingas: žalvaris, auksas, sidabras ir kiti metalai puikiai atrodo derinami tarpusavyje. Miksuodama skirtingus metalus gali sukurti kur kas daugiau skirtingų derinių ir kas kartą atrodyti vis kitaip.

4. PRIVALAI TURĖTI KOMPLEKTUS IŠ TOS PAČIOS KOLEKCIJOS

Karališkose šeimose priimta, jog moterys nešioja papuošalus iš tos pačios kolekcijos, sakykime kaklo papuošalas turi derėti su auskarais. Tačiau kasdieniniame gyvenime tai tikrai nėra būtinybė! Atvirkščiai – aš skatinu nebijoti derinti papuošalų iš skirtingų kolekcijų, taip sukuriamas kur kas įdomesnis ir modernesnis įvaizdis. Kartais net skirtingi auskarai gali sukurti kažką nepaprasto: vienas ilgesnis ir didesnis – kitas nedidukas ir prigludęs prie ausies.

5. PERLAI – TIK VYRESNĖMS MOTERIMS

Laikai, kai perlus nešioti sau leisdavo tik vyresnės moterys baigėsi! Perlai puikiai tinka ir jaunoms merginoms. Tik aš siūlyčiau į juos pažvelgti šiek tiek kitokiu kampu. Tradiciniai perlų vėriniai yra puikus pasirinkimas, jei juos suderini tinkamai. Perlus segėk su paauksuotais papuošalais, su kristalais ar kitaip pakabukais, kurie vienas kitą papildo.

Tekste panaudotos Agatos Gri nuotraukos.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)