Pirmiausia, tinklaraštyje Beautyprint.com pasakojama, kad ryškindama antakius nesistenkite nupiešti vientisos linijos, o smulkiais priemonės spustelėjimais sukurkite tarytum plaukelių efektą. Tokiam antakių ryškinimui tiks įvairios priemonės, tačiau patariama išbandyti kirstos formos ploną šepetėlį ir kreminius antakių dažus.

Tam, kad išsiaiškintumėte, kurioje vietoje turėtų baigtis jūsų antakiai, paimkite ploną pieštuką ar makiažo šepetėlį ir pridėkite jį įstrižai nuo nosies šnervės iki išorinio akies kampučio. Ten, kur pieštukas liečia antakio kaulą, turėtų baigtis plaukeliai.

Ne visoms veido formoms tinka stipriai išlenkti antakiai, kaip ir ne visoms – labai tiesūs. Ryškindama antakius, nebandykite jų kuo labiau išlenkti it vaivorykštės. Sekite natūralią savo antakių augimo liniją ir priemone paryškinkite aukščiausią antakių išlinkimo vietą. Kitokiu atveju atrodysite arba labai nustebusi, arba labai pikta.

Jei antakių linijas mėgsti ryškinti jau minėta kremine priemone, ne vietoje išpešiotus plaukelius, ar kitus viduryje antakių atsivėrusius odos plotus, paryškink antakių šešėliais. Jie daug natūraliau užpildys nepageidaujamą matyti vietą.

Tinklalapyje Sveikatosstudija.lt patariama ir kaip dažyti antakius namuose, jei norite ilgalaikio efekto. Galbūt jūsų antakiai labai šviesūs, patys plaukeliai – neryškūs, ir laikinos kosmetinės priemonės tokiu atveju nėra geriausia išeitis. Pirmiausia reikia įsigyti ilgalaikių antakių dažų. Jų galite paieškoti kosmetikos parduotuvėse arba kreiptis į tuos, kurie prekiauja profesionaliomis kosmetikos priemonėmis. Ant įsigytos priemonės pakuotės rasite dažymo instrukciją, ja ir vadovaukitės. Antakių spalvą reikia derinti prie plaukų ir odos spalvos.

Jei esate šviesiauplaukė ir šviesiaodė – jums tiks šviesiai rudų arba rudų atspalvių antakiai.
Jei esate raudonplaukė – kaštono spalvos antakiai.
Brunetėms ir juodaplaukėms – tamsaus grafito, rudos arba juodos spalvos antakiai.
Žilaplaukėms – grafito arba tamsiai rudos spalvos antakiai.

Prieš dažydamos antakius, aplink patepkite riebesniu kremu, kad paskui lengviau nuplautumėte į odą įsigėrusius dažus. Nebijokite, jei laikysitės instrukcijos ant antakių dažų pakuotės, į odą įsigėrusius dažus pašalinsite paprasčiausiai vatos tamponą pamirkiusios muiluotame vandenyje. Arba įsigykite dažų nuo veido odos nuėmėją (ang. color remover).

Kai antakiai nudažyti, metas suteikti jiems išraiškingą formą.

Delfi.lt primenama, kad formuojant antakius svarbu laikytis kelių taisyklių. Pirmiausia, antakiai neturi suaugti virš nosies. Jeigu tarp vešlių antakių turite ir viduryje kaktos augančius plaukelius, juos reikėtų pašalinti. Taip pat antakiai turi būti lygūs, o ne styroti už antakio augimo ribos. Jei antakiai itin ilgi ir išlenda už formos ribų, juos verta apkirpti. Bet būkite subtili. Antakiai turi harmoningai derėti su visa išvaizda, o ne gyventi atskirą gyvenimą. Jie neturi patraukti į save dėmesio, neturi dominuoti veide.

Eurovaistine.lt rašoma, kad pagrindinė taisyklė ryškinant antakius – jie negali prarasti savo natūralios augimo krypties – koreguojant antakių formą netamsinkite priekinės antakių dalies (ties nosimi), o tiesiog lengvais rankų judesiai įmituokite plaukelius, ten kur jų trūksta.

Priemonės antakių formavimui:

Natūraliai vešliems antakiams formuoti rinkitės tiesiog antakių tušą. Jei antakiai tamsūs, pakaks bespalvio tušo, žėlė. Lengvai iššukuokite juos į viršų, o į vietas, kur trūksta plaukelių, įpieškite plaukelius pieštuku.

Jei turite labai plonus, silpnus antakius, rinkis gelį su spalva – jis puikiai maskuoja, o taip pat ir suformuoja plaukelius. Kaip pasirinkti tinkamą spalvą? Priemonė antakių formavimui turėtų būti tokio pat tono, kaip jūsų plaukai, o jei plaukai labai tamsūs, rinkitės vienu dviem tonais šviesesnę priemonę. Antakiai atrodys natūraliau, jei rinksitės šaltus, pilkus atspalvius.

Delfi.lt taip pat pateikiamos devynios antakių priežiūros klaidos ir rekomenduojama iš jų pasimokyti, kad nesugadintumėte antakių.

1. Pačios darote antakių korekciją. Jei nesate specialistė, pačiai pešioti antakius gali būti pavojinga – tam tikroje augimo fazėje išpešti plaukeliai gali niekada nebeataugti, o išpešus juos netinkamoje vietoje gailėsitės ilgai. Jeigu tikrai labai reikia pešiojimą atlikti pačiai, prieš tą darydama pamatuokite, kur turi prasidėti ir baigtis antakiai, apsibrėžkite jų formą ir išpešiokite tik tuos plaukelius, kurie išeina iš formos ribų.

2. Siekiate absoliučios simetrijos. Tai – beprasmiška, nes žmogaus veidas nėra absoliučiai simetriškas, tad visiškai vienodi antakiai atrodys paprasčiausiai nenatūraliai.

3. Dažyti antakius pagal trafaretą. Kai kada prie antakių dažų yra pridedami trafaretai – formos, kurias siūloma užsidėti antakių vietoje ir nudažyti jų vidų. Problema ta, kad kiekvienos moters veidas yra kitoks ir antakių forma turi būti matuojama individualiai. Vienas trafaretas visoms netiks.

4. Neteisingai pakerpate antakius. Jeigu antakiai auga daug ilgesni nei jų forma turėtų būti, pakirpkite juos minimaliai – vos tiek, kad neišlįstų iš ribos. Jokiu būdu nekirpkite antakių plaukelių trumpai, nes atsiras išplikusios vietos.

5. Padarote siūlo plonumo antakius. Tai nemadinga, netinka prakštiškai jokiai veido formai ir taip išpešiojus gali sunkiai ataugti.

6. Dažote antakius plaukų dažais. Plaukeliai prie veido yra kitokie nei ant galvos ir jiems reikalingi specialūs dažai.

7. Dažote antakius juodais dažais. Juoda spalva antakiams nėra natūrali. Net labai tamsių plaukų savininkės paprastai turi tamsiai rudus, tamsiai pilkai rudus antakius. Antakių spalva turėtų būti ne tamsesnė negu tamsiai ruda – juodai juos dažyti netinka niekam.

8. Nevartojate kosmetikos. Net jeigu jūsų antakiai tamsūs ir jums nereikia kosmetikos jiems dažyti, permatomas gelis antakiams sušukuoti reikalingas visoms.

9. Pešiojate antakius pigiu pincetu. Nekokybiškas pincetas gali nutraukti plaukelius, todėl jie įaugs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją