– Papasakokite, kam skirtos rūgštinės procedūros ir kaip jos gali pasitarnauti mūsų grožiui?

– Rūgštys naudojamos norint atnaujinti odą – jos skatina nusilupti raginį epidermio sluoksnį, tokiu būdu suaktyvinami odos regeneracijos procesai. O bet koks regeneracijos paskatinimas yra veido odos atnaujinimas.

Kai nuimame raginį epidermio sluoksnį – o jų yra penki – ląstelės, kildamos į viršų, po truputį praranda savo branduolį ir miršta.

Kai susidaro storas raginis epidermio sluoksnis, odos regeneracija sulėtėja. Ląstelės nebeturi vietos ir pajėgumo keltis į viršų. Raginis sluoksnis jas pradeda stabdyti, ima storėti – dėl to odos reljefas atrodo nelygus, poros vizualiai didėja ir gilėja, atsiranda raukšlelės, gali atsirasti odos pleiskanojimas, susikaupti sebumo perteklius.

– Neretai moterys sako, kad nejaučia kosmetikos priemonių efekto. Ar tai gali būti susiję su odos užterštumu?

– Taip, tikėtina, kad oda nėra nušveista, todėl biologiškai aktyvios medžiagos susilaiko viršutiniame epidermio sluoksnyje ir negali prasiskverbti gilyn.

Tad šviesinančios, intensyviai drėkinančios, pigmentines dėmes mažinančios, odą stangrinančios ir kitos priemonės su veikliosiomis medžiagomis bus veiksmingos tik tuo atveju, jei prieš tai pasirūpinsime odos eksfoliacija. O rūgštinių pilingų paskirtis būtent tokia – valyti, eksfolijuoti odą.

– Kokios rūgštys yra populiariausios?

– Teisingai pritaikius rūgštis, galima efektyviai sumažinti veido odos problemas.

AHA (alfa hidroksi) rūgštys suaktyvina natūralius drėkinamuosius faktorius, esančius odoje. Po tokio pilingo veido oda atrodo stangresnė, jaunesnė, išlygėja odos reljefas, pagerėja odos spalva. Pavyzdžiui, glikolio rūgštis skatina ląstelių regeneraciją, mažina negyvų epidermio ląstelių sukibimą, tokiu būdu paskatindama odos regeneracijos procesus. Be glikolio rūgšties, yra dar migdolų, pieno rūgštys.

BHA (beta hidroksi) rūgštis yra tirpi riebaluose, todėl yra tinkamiausia aknės, post-aknės (randeliai, dėmės), odos uždegimų kamuojamai odai. Viena dažniausių – salicilo rūgštis – turi antibakterinį poveikį, padeda apsisaugoti nuo skausmingų, giluminių arba pūlingų spuogų.

– Sakoma, kad tinkamiausias metas rūgštiniams pilingams – šaltasis periodas. Sutinkate?

– Rūgštinius pilingus rekomenduojama atlikti tamsiuoju – vėlyvo rudens, žiemos – laikotarpiu, kai saulės aktyvumas yra mažesnis. Galima atlikti ir vasaros metu, tačiau šiuo atveju reikėtų naudoti priemones su didele apsauga nuo saulės (SPF50).

– Kaip dažnai reikėtų atlikti rūgštines procedūras?

– Didžiausias efektas matomas atlikus 4-5 procedūrų kursą, rekomenduojama – 1 k. per mėnesį. Jei yra aktyvūs uždegiminiai procesai, galima atlikti procedūras kas savaitę. Bet verta nusiteikti tam, kad oda lupsis kur kas aktyviau.

Atliekant rūgštinius pilingus, odos priežiūra reikalaus daugiau dėmesio, todėl reikės naudoti švelnias makiažo valymo priemones, vengti agresyvių produktų, skirti didelį dėmesį odos drėkinimui ir apsaugai nuo saulės.

Rūgštinis pilingas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)