„Pakutenkite“ celiulitą. Norint turėti glotnią, stangrią ir švytinčią odą rekomenduojame išbandyti sausą kūno šveitimą, masažą šepečiu. Skamba kiek skaudžiai? Bet pabandyti tikrai verta. Masažuojant sausą kūno odą šepečiu stimuliuojama kraujo apytaka, limfinė sistema, keliamas odos tonusas, mažėja celiulito žymės bei pašalinamas negyvų raginių ląstelių sluoksnis.

Kaip atlikti savimasažą? Masažuoti reiktų tik sausą kūno odą, tiesiais, „šluojamaisiais“ judesiais nuo kojų pirštukų į viršų, pilvą ratu pagal laikrodžio rodyklę, rankas – nuo pirštų galiukų link krūtinės. Vienoje vietoje braukite 3-5 kartus, kol oda įgaus rožinį atspalvį. Jeigu masažuosite stipriau, aktyvinsite kraujotaką, pilinguosite odą ir suteiksite energijos, o braukiant švelniai stimuliuosite limfą. Toks masažas ramina ir atpalaiduoja kūną.

Miego pozos raukšlių prevencijai. Ar žinote, jog nuo miego pozos priklauso ne tik miego kokybė, sveikata, bet ir odos jaunystė? Nors miegojimas ant šono yra pakankamai patogus ir sveikas būdas miegoti, tačiau jis turi trūkumų – veidas trinasi į pagalvę, todėl atsiranda „nugulėjimo“ raukšlelių. Taip pat tai labai dažna priežastis atsirasti raukšlelėms dekoltė zonoje. Pasak specialistų, rečiausiai patariama miegoti ant pilvo, nes ši padėtis stipriai apkrauna mūsų stuburą. Taigi jau šiąnakt pradėkite pratinti save miegoti ant nugaros! Taip išsaugosite savo sveikatą, grožį ir gerą poilsį.

Sportas per „tas dienas“. Ilgą laiką buvo manoma, kad priešmenstruaciniu laikotarpiu jaučiami nepatogumai ir dirgikliai yra psichologinio pobūdžio, tačiau tyrimai parodė, kad šie simptomai yra sąlygoti organizme vykstančių biocheminių procesų. Kad ir kokios būtų negalavimų priežastys, fiziniai pratimai palengvina menstruacinį laikotarpį.

Aktyvios moterys žymiai rečiau jaučia priešmenstruacinius ir menstruacinius simptomus, o fiziniai pratimai sumažina simptomų pasireiškimą. Sinchronizuodamos fizinį aktyvumą su savo ciklu turėsite lengvesnes mėnesines, sumažės pilvo pūtimas, susireguliuos svoris ir kūno formos. Fiziniai pratimai padeda pašalinti papildomą susikaupusio vandens kiekį su prakaitu, taip pat ir papildomą druskos kiekį. Perteklinio vandens pašalinimas reiškia, kad sumažėja skysčių kiekis aplink raumenis, virškinimo organus, o moteris mažiau pasiduoda depresijai, nerimui.

Agnė Černičenko, Jolanta Verseckaitė, Justė Pinkevičienė

Išsaugokite gerą sporto drabužių kvapą. Norint visada dėvėti maloniai kvepiančią aprangą, būtina skirti papildomo dėmesio ir pastangų šių drabužių priežiūrai. Po treniruotės padžiaukite drabužius (tik nepalikite jų tiesiog sporto krepšyje) arba įdėkite juos skalbti iš karto, be kitų skalbimo dėžėje esančių drabužių. Prieš skalbiant išverskite sporto drabužius į blogąją pusę – taip geriau bus pašalinamos bakterijos ir nemalonus kvapas.

Audinių minkštikliui sakome NE. Pastarieji blokuoja audinio pralaidumą ir gadina audinio technologiją. Dozuokite skalbinių ploviklį ir venkite karščio (treniruočių aprangą skalbti tik vėsioje temperatūroje ir nenaudoti džiovyklės).

Veido kaukės – kaip jas pasirinkti? Klaidinga būtų teigti, jog šiuo metu itin populiarios lakštinės kaukės (tai kaukės, kurios sudarytos iš audinio ar kitos medžiagos gabalėlio, išmirkyto didelės koncentracijos ingredientų mišinyje) yra efektyvesnės už kitas, įprastas tepamąsias. Vienas esminių lakštinių kaukių pranašumų yra tai, jog kaukės lakštas neleidžia vandeniui greitai nugaruoti nuo odos ir pailgina laiką, per kurį aktyvūs ingredientai gali prasiskverbti į epidermį. Tačiau, bent jau kol kas, šis lakšto technologijos privalumas nėra tas, kurio negalėtų nukonkuruoti tiesiogiai tepamos veido kaukės.

Taigi, renkantis veido kaukę svarbiausia ne produkto pateikimo forma, bet teisingas veido odos tipo bei būklės įvertinimas ir funkcijos pagal tai parinkimas. Tuo tarpu produkto pateikimo forma daugiau susijusi su patogumo klausimu. Drąsiai išbandykite įvairius kaukių tipus, o tiems, kurie nori maksimaliai ilgo kaukės veikimo ant odos, rekomenduojame atkreipti dėmesį į nenuplaunamų kaukių kategoriją (dažniausiai tai naktinės kaukės).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)