„Wikipedia“ internetinėje enciklopedijoje pristatoma, kad „shag“ kirpimas – tai įvairaus ilgio sluoksniuota šukuosena. Ją sukūrė kirpėjas Paulas McGregoras. Sluoksniai viršuje ir šonuose dažnai būna tarsi plunksnuoti. Sluoksniai plaukus formuoja pilnesnius ir gausesnius viršugalvyje, o apatinė plaukų dalis ir šonai išretėja išretėja iki sruogų.

Šis unisex stilius išpopuliarėjo po to, kai XX a. septintojo dešimtmečio pradžioje jį pradėjo nešioti įvairios garsenybės, tarp jų Joan Jett, David Bowie, Mick Jagger, Rod Stewart, David Cassidy, Jane Fonda, Stevie Nicks ir Florence Henderson.

Dešimtajame dešimtmetyje tai dar buvo vadinama „The Rachel“ šukuosena – ją išpopuliarino Jennifer Aniston, vaidindama seriale „Friends“. 2000-ųjų pradžioje šukuoseną „shag“ nešiojo Meg Ryan, o tada šukuosena vėl išpopuliarėjo ir pastaraisiais metais ją nešiojo tokios garsenybės kaip dainininkės Camila Cabello ir Miley Cyrus, rašoma „Hairstylesweekly“.

„Therighthairstyles“ portale galite rasti gausybę pavyzdžių su nuotraukomis, iš kurių tikrai išsirinksite jums tinkamiausią šukuosenos stilių. Nuo „30 būdų nešioti „shag“ su grifka“ iki „60 gražių ilgų „shag“ kirpimų, su kuriais atrodysite stilingai“, – rasite įvairiausių straipsnių bei fotografijų, viskas pritaikyta pagal jūsų plaukų tipą ir pageidavimus, beliks išsirinkti nuotrauką ir nešti ją kirpėjai.

„Preview“ teigiama: neabejotinai pagrindinis šukuosenos žavesys yra netvarkinga ir apibrėžta tekstūra. Kaip matote, originalus 7-ojo dešimtmečio šukuosenos kirpimas daromas sukuriant daug sluoksnių, o tai vizualiai tankina plaukus. Tačiau, kaip ir visais kitais atvejais, laikui bėgant tendencijos gali arba vystytis, arba išnykti. „Shag“ kirpimo atveju – jis vėl atsigavo!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją