Kartais merginos nusiperka stiprių, agresyvių pilingų internetinėse parduotuvėse, ir stipriai pakenkia savo odai. Reikia prisiminti, jog turi būti pasiruošimas pilingui, paruošiamosios procedūros, paskirtos priemonės odai atstatyti po pilingo, ir užtikrinti procedūros veiksmingumą.

Glikolio rūgštis. Naudojama daugelyje procedūrų. Stimuliuoja fibroblastų veiklą, ko pasekoje gerėja odoje kolageno sintezė, hialurono rūgšties gamyba, mažina pigmentacija (paviršinę), giliai valo poras, mažina uždegimą ir randelius. Kam netiks? Labai jautriai odai.

Salicilio rūgštis. Kam? Riebos, porėtos, uždegiminės odos savininkėms.

Abu pilingai padidina odos jautrumą saulei. Tad čia jau labai reikia išmanymo kada, su kuo derinti. Jokiais būdais nerekomenduoju eksperimentuoti su savo oda. Naudokime tik tai kas tinka ir individualiai parinkta.

Veido oda, pilingas, rūgštis

Migdolų rūgštis. Nors molekulė didesnė ir mažiau skvarbi, bet tai nereiškia, kad negalime gauti odos nudegimų. Tinka uždegiminei, riebiai, porėtai odai. Stimuliuoja fibroblastų veiklą. Platesnis vartotojų ratas, nes tiks jautresnei odai, tačiau taisyklės išlieka tos pačios. Rūgštys turi būti profesionalo rankose.

Pieno rūgštis. Mažesnė molekulė, gera skvarba. Puikus drėkiklis, antioksidantas. Stimuliuoja fibroblastus, stangrina odą. Tinka jautriai, sausai, porėtai, riebiai odai.

Obuolių rūgštis. Gerina ląstelių metabolizmą, stiprina odos imunitetą, veikia kaip antioksidantas, atstato hidrolipidinę plėvelę, drėkina, stiprina kapiliarus. Puikus pasirinkimas pavargusiai, kuperozinei, vystančiai, jautriai odai.

Dar yra piruvinė, azelainė, fitino, ferulo ir kitos rūgštys. Savo darbe dažniausiai naudoju rūgščių kombinacijas.

Pasikartosiu, jog labai svarbu rūgšties molekulės dydis, skvarba, priemonės, naudojamos prieš ir po pilingo, bei kitos sudedamosios, kurias aptariame prieš darant pilingą. Prisiminkime, kad rūgštinis pilingas tirpdo mirusias ląsteles ir padeda joms atsisluoksniuoti.

Veido oda, pilingas, rūgštis

Priklausomai nuo rūgšties stiprumo, galima ne tik pašalinti negyvas ląsteles, bet ir sudeginti tikrosios odos sluoksnius. Tad visas procesas turi būti griežtai kontroliuojamas.

Kada rekomenduojamas rūgštinių pilingų kursas:

  1. Hiperpigmentacija
  2. Raukšlės
  3. Оdos dehidratacija
  4. Hiperkeratozė (odos perteklinis ragėjimas)
  5. Seborėja
  6. Aknė
  7. Post akne randeliai
  8. Rožinė
  9. Odos senėjimo profilaktika

Kada nerekomenduojamas pilingų kursas:

  1. Esant odos pažaidoms, traumoms
  2. Stiprus odos uždegimas
  3. Turi būti išlaikomas intervalas tarp kitų agresyvių procedūrų
  4. Alerginės odos ligos
  5. Nėštumas, žindymas
  6. Epilepsija
  7. Ūmios virusinės ligos, karščiavimas
  8. Lėtinių odos ligų paūmėjimas
  9. Herpes
  10. Onkologinės ligos
  11. Odos nudegimas saulėje

Geriausiam rezultatai pasiekiami atliekant kursą, kuris parenkamas individualiai.

Ką saugu daryti namuose? Namuose rekomenduoju naudoti prausiklius bei priemones, kurių sudėtyje yra rūgščių. Tai stiprins procedūrų poveikį bei užtikrins, kad ilgai džiaugsitės skaisčia ir sveika oda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)