– Koks maistas labiausiai kenkia odai?

– Vienareikšmiškai – cukrus ir pieno produktai. Dėl jų būna daugiausia odos problemų. Sakydama „cukrus“ turiu omenyje ne vien produktus, kuriuose daug mums savaime suprantamo cukraus – kaip, tarkime, saldumynai.

Turiu galvoje ir visus saldintus gėrimus, paaugliam visada sakau, kad kola ir kiti limonadai tikrai nėra gerai. Sausi pusryčiai, a la sveiki batonėliai... Jie skanūs, juos visi mėgsta, bet kenkia – labai.

Taip pat didelę neigiamą įtaką odai turi alkoholis. Išgėrus alkoholio oda dehidratuoja, skaidant alkoholį iš organizmo pašalinama daug skysčių.

Baltų miltų produktai – makaronai, bulkos, bandelės – taip pat kenkia, nes juose labai daug cukraus. O cukraus perteklius ardo kolageno sluoksnį. Kai kolageno sluoksnis ardomas, pradeda kilti spuogai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją