Visų pirma, jai nepatiko, kad pusfinalio plaukimas Tokijo laiku vyko ryte. J. Jefimovos nuomone, šiuolaikiniame sporte viską lemia pinigai, o į pačių sportininkų interesus niekas neatsižvelgia. Anot rusės, jeigu pagrindiniai plaukimai vyktų vakarais, rezultatai būtų kur kas geresni.

„Deja, mūsų pasaulyje pinigai lemia viską ir į sportininkus, ne tik mūsų šalyje, visiems giliai...

Jeigu visa tai vyktų vakare, tai rezultatai būtų kur kas geresni. Manau, būtų štampuojami pasaulio rekordai. Na, bet bent jau neprognozuojama – laimėti gali bet kas“, – po pusfinalio plaukimo kalbėjo J. Jefimova.

„Rytais tikrai sunkiau plaukti, ką atspindi ir rezultatai visose distancijose. Tuo labiau, vakar tik vakare mes užbaigėme atrankos plaukimus, o ryte ir vėl teko anksti keltis. Kad ir kiek tu rytais treniruotumeisi prieš žaidynes, vis tiek rezultatai nėra tie, kokių norisi. Net jeigu finalai vyktų dieną, kiek vėlesniu metu, jau ir tai būtų geriau, tačiau ką padarysi – visiems sąlygos vienodos“, – dėstė sportininkė.

Prieš Rusijos atstovų skrydį į Tokiją komandos viduje buvo užregistruotas koronaviruso atvejis. Teigiamas buvo Europos čempiono Ilijos Borodino testas. Dėl šios priežasties plaukikas žaidynėse nedalyvavo.

„Viskas kažkaip keista. Tiesą sakant, aš nustebinta, jog pati neužsikrėčiau – su maniške sėkme tai tikrai turėjo atsitikti. Pasisekė“, – ironiškai kalbėjo J. Jefimova.

„Man apmaudu, kad žaidynėse nieko negalima, kad uždrausta išeiti. Daug sportininkų dėl esamos situacijos apskritai negalėjo dalyvauti žaidynėse, o tai, mano nuomone, daro šį renginį nesąžiningu“, – pažymėjo ji.

Anot rusės, labiausiai ją nervina olimpiniame kaimelyje esanti suvenyrinė parduotuvė, kurios produkcija buvo iššluota žaidynėms dar neprasidėjus.

„Ten jau seniai nieko nėra, o namo kažką parvežti juk norisi. Tikrai erzina“, – pridūrė ji.

Primename, kad J. Jefimova distanciją pusfinalyje įveikė per 1 min. 06,34 sek. ir tarp 16 dalyvių buvo penkta. Lietuvos atstovė Kotryna Teterevkova distanciją įveikė per 1 min. 07,39 sek. bei užėmė galutinę 14 vietą tarp 16 dalyvių, į finalą nepatekdama.

Greičiausiai pusfinalyje plaukė Pietų Afrikos Respublikos atstovė Tatjana Schoenmaker – 1 min. 05,07 sek.

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse J. Jefimova šioje distancijoje iškovojo sidabrą, o pirma buvo amerikietė Lilly King. 2012-ųjų Londono olimpiadoje auksą 100 m moterų plaukimo krūtine varžybose iškovojo dabar karjerą jau baigusi Rūta Meilutytė.

Finalas vyks antradienį 4.43 val. Lietuvos laiku. Tokijuje tuo metu bus 10.43 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)