Nors šis ITF senjorų turnyras Lietuvos sostinėje rengiamas jau šeštą kartą, pirmąsyk jam suteikta pirma ITF kategorija. Tokio aukšto lygio senjorų varžybų mūsų šalyje dar nebuvo.

„Šiame turnyre dalyvauja vieni geriausių savo amžiaus grupių Europos žaidėjai. Dalis užsieniečių į turnyrą atvyksta jau ne pirmą ir ne antrą kartą. Dauguma dalyvių tikisi ne tik gerai praleisti laiką, bet ir kuo geriau pasirodyti bei pelnyti kuo daugiau reitingo taškų. Tarp dalyvių – ir pusšimtis Lietuvos atstovų, kurie išmėgina jėgas ir senjorų varžybose užsienyje. Prie turnyro favoritų galima prisikirti Petrą Vozbutą ir Darių Augustinaitį, kurie gali kautis su senjorų elitu. Moterų varžybose, kur konkurencija mažesnė, daug galimybių laimėti turi Gabrielė Lencina (Masiliūnaitė) bei Eglė Jurkevičienė. Viliuosi, kad bent viena taurė liks Lietuvoje“, – sakė Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas bei turnyro direktorius Ramūnas Grušas.

Anot LTS vadovo, didžiausi skirtumai tarp pirmos ir antros-penktos ITF kategorijų turnyrų – didesnis amžiaus grupių ir aukštą reitingą turinčių žaidėjų skaičius.

„Kažkokių ypatingų reikalavimų pirmos kategorijos turnyrų organizatoriams nėra. Mes galime rengti tokias varžybas, nes turime tam tinkamą bazę. Toks turnyras galėtų vykti ir ilgiau nei savaitę, bet mes sutelpame į penkias dienas, nes turime 20 aikštelių“, – teigė R. Grušas.

Aukštesnės kategorijos turnyruose dalyvaujantiems senjorams ambicijų netrūksta. „Daugumai žaidėjų labai rūpi reitingo taškai ir pozicija pasaulinėje klasifikacijoje. Kadangi didžioji dalis mačų vyksta be bokštelio teisėjų, tai būna ir karštų ginčų. Bet nepaisant nemažos konkurencijos, senjorų turnyruose vyrauja draugiška atmosfera“, – sakė turnyro vyriausiasis teisėjas Jonas Dagys. – Per finalus bokštelio teisėjai jau bus, nors tai ir pirmos ITF kategorijos senjorų turnyruose nėra privalomas dalykas“.

LTS prezidentas R. Grušas pažymėjo, kad senjorų tenisas Lietuvoje per pastaruosius metus gerokai pažengė į priekį tiek masiškumu, tiek meistriškumu. „Šiuo metu Lietuvoje tenisą žaidžia daugiau senjorų amžiaus atstovų nei vaikų, o nemaža dalis nacionalinių reitinginių turnyrų išaugo į tarptautinius. Pernai Lietuvoje vyko šeši, o šiemet bus surengti septyni ITF senjorų turnyrai. Daug smagiau rungtyniauti su kolegomis iš užsienio, nei virti savo sultyse. Žaidėjai pasitempia, jiems atsiranda žymiai daugiau motyvacijos, išauga jų žaidimo lygis“, – pabrėžė R. Grušas.

Turnyro „Vilnius Cup 2016“, kurį organizuoja bendrovė „Teniso pasaulis“, dalyviai rungtyniauja vyrų ir moterų asmeninėse bei dvejetų varžybose. Vyrai kovoja aštuoniose amžiaus grupėse (virš 35, 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70 metų), o moterys – penkiose (virš 35, 40, 45, 50, 55 metų).

Nugalėtojo titulą ginantis Darius Augustinaitis (virš 40 metų) be kovos pateko į aštuntfinalį, o jame 6:1, 6:0 nugalėjo estą Ivarą Puuseppą. Antruoju skirstytas D. Augustinaitis ketvirtfinalyje susitiks su vokiečiu Thasillo Haunu.

Šioje grupėje Tomas Šalkauskas 4:6, 6:1, 6:2 įveikė ukrainietį Aleksandrą Oksentiuką, bet po to aštuntfinalyje 1:6, 0:6 pralaimėjo latviui Kasparui Kulbergui (6).

Vyrų virš 35 metų grupėje į ketvirtfinalį nepateko nė vienas iš vienuolikos Lietuvos atstovų. Marijus Puškorius (3) aštuntfinalyje 4:6, 2:6 nusileido Rusijos tenisininkui Artemijui Černenkai, Robertas Blagušauskas (4) pralaimėjo rusui Michailui Petrovui 2:6, 1:6, o Ramūnas Žukas 1:6, 3:6 turėjo pripažinti latvio Janio Millero (6) pranašumą. Edmundas Ragauskas šešioliktfinalyje 6:4, 6:2 įveikė baltarusį Denisą Kapšajų, bet aštuntfinalyje 1:6, 0:6 pralaimėjo estui Kristjanui Pakkui (5).

Vyrų virš 45 metų grupėje šešioliktfinalyje Vytas Matuliauskas 6:0, 6:2 įveikė vokietį Marką Osewoldą, Darius Mačiulaitis 7:5, 6:4 – baltarusį Piotrą Petrovskį (7), Kęstutis Baranauskas 6:1, 6:2 – rusą Maksimą Korepanovą, o Giedrius Gairionis 7:6 (7-0), 7:5 – baltarusį Olegą Mackevičių.

Moterų virš 40 metų grupėje Dalia Leonavičiūtė 6:1, 6:1 nugalėjo Gabrielę Janulevičienę, o Lina Drakšienė 6:3, 6:2 įveikė estę Heleken Lubi. Pusfinalyje D. Leonavičiūtė susitiks su G. Lencina (1), o L. Drakšienė – su baltaruse Jekaterina Sudnik (2).

Turnyre SEB arenoje dalyvauja Baltarusijos, Belgijos, Estijos, Gruzijos, Ispanijos, Italijos, Izraelio, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Norvegijos, Prancūzijos, Rusijos, Serbijos, Suomijos, Švedijos, Ukrainos ir Vokietijos tenisininkai.

Ketvirtadienį prasidės dvejetų varžybos. Turnyras baigsis sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)