„Savo kojas nuvarginęs šešiais mačais prieš tai (prieškvalifikaciniais ir kvalifikacijos), ko kitu atveju užtektų tam, kad patektum į „Grand Slam“ turnyro finalą, buvusi Anglijos teniso viltis, o dabar 25-erių metų „Warwick Boat Club“ treneris, dirbantis su 5-10 metų vaikais ir senjorais nuo 60 iki 70 metų, atrodė, neturi jokių šansų. Tačiau po 2 valandų ir 1 minutės jis tai padarė. Tas pats anglas, kuris anksčiau šiais metais vos nebaigė savo karjeros, čia įveikė du atrankos turnyrus ir rytoj mes iššūkį jo didenybei Roger!“, – skelbia „L'Equipe“.

Kairiarankio brito M. Williso, kuris mėnesio pradžioje buvo tik 785-as pasaulyje, pergalė sausu rezultatu 3:0 (6:3, 6:3, 6:4) prieš R. Berankį, kuris visiškai neseniai pirmą kartą karjeroje buvo įkopęs į ATP reitingo 50-uką – viena sensacingiausių per visą seniausio pasaulyje teniso turnyro Vimbldono, vykstančio nuo 1877-ųjų, istoriją.

Mačą, kuris prieš dieną nekėlė praktiškai jokio ažiotažo, antradienį plačiai nušvietė ne tik jau minėtasis „L'Equipe“, bet ir BBC, „The Telegraph“, „The Guardian“, „Sports Illustrated“, „The New York Times“, „Daily Mail“, „Eurosport“, oficialios Vimbldono ir ATP svetainės bei kiti leidiniai.

O tokiam netikėtam R. Berankio iškritimui jau prigijo ir „RBexit“ pavadinimas – nuo žaidėjo inicialų.

„Gyvenimas – pakankamai gražus, ar ne? Aš to dar nebuvau patyręs, Goranas Ivaniševičius ką tik buvo priėjęs ir paspaudė man ranką. Jis – mano didvyris“, – pasakojo spaudos konferencijoje iš laimės tiesiog švytėjęs M. Willisas.

„Kol kas dar nemačiau nekentėjų žinučių, bet neabejoju, kad tokių sulauksiu. Žinote, iš tų, kurie pralaimėjo lažybas dėl R. Berankio rezultato, ir dabar mane laiko nevykėliu bei grasins mirtimi“, – šmaikštavo jis, paklaustas, ar po pergalės jau tikrino savo mobilųjį telefoną.

Aistringą vietinių žiūrovų palaikymą jautęs britas panaikino 19 iš 20 R. Berankio turėtų progų laimėti varžovo padavimų serijas (5 proc.), kai pats realizavo net 5-ias iš 9-ių turėtų (56 proc.). Be to, M. Willisas atliko 14 neatremiamų padavimų, kai lietuvis – tik 2.
Ričardo Berankio statistika

„Willbombas – karštas, o Berankis išsigandęs“, – skandavo jo draugai ir kiti sirgaliai nuo susitikimo pradžios iki pabaigos.

„Esu įsitikinęs, kad kitą dieną jis mane tiesiog sukapotų“, – pripažino stebuklą sukūręs tenisininkas, kurio dabar laukia didžiausias gyvenimo nuotykis.

Trečiadienį Vimbldono centriniame korte jis surems raketes su pačiu šveicarų maestro Roger Federeriu, kuris šį turnyrą yra laimėjęs net septynis kartus.

„Nesu tikras, ar jis moka žaisti ant žolės, tai yra gerai, – juokavo M. Willisas. Tai – svajonės išsipildymas. Žaisti centriniame korte – apie tai svajojau nuo pat paauglystės. Aš eisiu ir pasistengsiu laimėti tą dvikovą. Turbūt man nepavyks, bet aš atiduosiu viską, kaip ir per paskutinius septynis mačus.“

„Jis yra tik šiek tiek geresnis už mane. Jis – visapusiškas žaidėjas. Teniso legenda. Jaučiu jam didelę pagarbą. Bet turėsiu pasistengti jį įveikti“, – prieš akistatą su R. Federeriu kalbėjo britas.

M. Willisas per visus 2016 metus iki šiol buvo uždirbęs tik 356 svarus, o vien už pergalę prieš R. Berankį susižėrė net 50 tūkst. svarų! Be to, jis jau užsitikrino 70 ATP reitingo taškų, kurių iki šios savaitės turėjo tik 26-is, tad klasifikacijoje pakils į viršų net per maždaug 350 vietų: iš 772-os – į apie 425-ą.

Jis iki šiol gyvena kartu su tėvais Vokingeme, o varžybų metu iš viešbučio išsiregistruoja kiekvieną rytą.

Antra pasaulio raketė škotas Andy Murray, kuris jaunimo lygose yra žaidęs su M. Willisu ir netgi suteikė jam pravardę „Willbomb“, iš karto pasidalino įrašu savo „Twitter“ paskyroje.

„Marcusai Willisai (šešios šypsenos). Tai kai gerumo!“, – brūkštelėjo jis.

Ne mažiau nustebęs buvo ir pats R. Federeris, kuris pirmame rate 7:6 (7:5), 7:6 (7:3), 6:3 įveikė argentinietį Guido Pellą (ATP 52) ir kuriam dabar ir teks egzaminuoti padebesiuose skrajojantį britą.

„Kalbate apie spaudimą? Ar jausiu, kad negaliu pralaimėti prieš jį? Mane labai suintrigavo jo neįtikėtina istorija. Tai – būtent tai, ko kartais reikia sportui, kai vaikinai iškyla iš niekur. Su nekantrumu laukiu, kada žaisiu su juo. Tai bus jaudinanti dvikova. Kaip matome, reitingai ne visada pasako tiesą, nes mūsų ture žaidėjų lygis yra labai aukštas ir jų yra labai daug“, – teigė šveicaras.

Beje, R. Federeriui šį sezoną jau trečią kartą nuplaukė potencialus susitikimas su R. Berankiu, su kuriuo jis ne kartą yra kartu treniravęsis. Šveicaras su lietuviu per plauką nesusigrūmė „Australian Open“, „Gerry Weber Open“ (ATP „World Tour 500“) ir Vimbldono turnyruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (428)