Pirmoje jo poroje septinta skirstyta serbė Ana Ivanovič susitiko su trylikta pagal reitingą čeke Lucie Safarova ir pralaimėjo varžovei 5:7, 5:7. Mačas truko 1 val. 52 min.

A. Ivanovič Prancūzijos pirmenybėse triumfavo 2008 metais, o L. Safarova pirmą kartą karjeroje iškopė į „Grand Slam“ serijos turnyro finalą.

Kitoje pusfinalio poroje jėgas išmėgina pirma pasaulio raketė amerikietė Serena Williams ir 23-ia pagal pajėgumą Timea Bacsinszky iš Šveicarijos. Amerikietė kiek silpniau sužaidė pirmą partiją (4:6), o vėliau perėmė iniciatyvą ir įrodė savo pranašumą 6:3, 6:0.

Nugalėtojos titulą siekianti susigrąžinti pajėgiausia planetos žaidėja S. Williams šiame turnyre triumfavo 2002 ir 2013 metais. S. Williams į šio turnyro finalą po metų
pertraukos pateko ketvirtą kartą. Iš viso ji „Didžiojo kirčio“
serijos turnyruose yra laimėjusi devyniolika vienetų varžybų finalų.

Rezultatai:

13-Lucie Safarova (Čekija) - 7-Ana Ivanovič (Serbija) - 7:5, 7:5;

1-Serena Williams (JAV) - 23-Timea Bacsynszky (Šveicarija) - 4:6, 6:3, 6:0.

Finalas

1-Serena Williams (JAV) - 13-Lucie Safarova (Čekija).

Moterų vienetų varžybų nugalėtojai atiteks 2000 WTA klasifikacijos taškų ir 1,8 mln. eurų čekis.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)