Apeliuoja į „protingumo kriterijų“

Rugpjūčio pradžioje LTS prireikė teisintis dėl to, jog trečioji Lietuvos raketė Vilius Gaubas Ispanijoje stojo į vieną gretą su Rusijos tenisininku.

ITF M25 serijos turnyre 18-metis šiaulietis (535-a vieta ATP reitinge) dvejetų varžybose žaidė poroje su septyneriais metais vyresniu Andrejumi Čepeliovu (ATP-503).

Nors pasirodymas buvo trumpas ir baigėsi jau pirmame rate, neliko nepastebėtas Lietuvoje. R. Grušas jį įvertino kaip „jauno sportininko klaidą“.

LTS vykdomasis komitetas tuomet operatyviai priėmė ir išplatino rekomendacijas savo nariams, ragindamas nežaisti vienoje komandoje su Rusijos ir Baltarusijos piliečiais, su jais nesitreniruoti bei jų netreniruoti.

Kartu įspėta, jog nesilaikantys rekomendacijų mažiausiai metams liks be LTS paramos, negalės dalyvauti nacionaliniuose čempionatuose bei kituose Lietuvoje rengiamuose turnyruose.

Įdomu, jog prieš tai pažaisti duete su Rusijos tenisininku spėjo ir nepilnametis R. Grušo sūnus, praėjusį mėnesį Estijos sostinėje dalyvavęs „Tallinn Open“ vaikų turnyre.

Remiantis viešai prieinama informacija, jo porininkas pastaraisiais metais gyvena Latvijoje. Jaunojo tenisininko tėvas Olegas Sokiranas anksčiau dirbo treneriu Maskvos priemiestyje Žukovskyje. Labiau pagarsėjęs – tik ne sporto pasaulyje – buvo senelis Vasilijus Sokiranas: įžymus sovietmečio mokslininkas ir konstruktorius, kūręs priešlėktuvinės gynybos sistemas.

Porą su R. Grušo atžala Taline sudaręs rusas tarptautiniuose turnyruose dalyvauja kaip neutralus sportininkas. Jis pats socialiniuose tinkluose nurodo neatstovaujantis jokiai šaliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)