18-mečio lietuvio ir ruso dvejetas žaidė ITF M25 teniso turnyre Ispanijoje, Denijos mieste.

Pirmame dvejetų turnyro etape jie 6:1, 3:6, 7:10 nusileido ispano Mateo Luiso Alvarezo ir italo Ianniso Mileticho porai.

Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Ramūnas Grušas apie V. Gaubo porininką sužinojo po dvikovos, teniso rezultatų suvestinėje, skelbiama LRT.lt žurnalistės Dovilės Šeduikytės straipsnyje.

„Teko kalbėti su sportininku ir išgirsti jo paaiškinimą. Jis atsiprašo ir gailisi. Gautas pažadas, kad daugiau tokių atvejų nepasitaikys. Nepagalvojo vaikinas galbūt apie būsimas pasekmes, bet mes ganėtinai jautriai reaguojame“, – LRT.lt cituoja LTS vadovą.

R. Grušas tiki šviesia V. Gaubo ateitimi: „Be abejo, mes norėtume atleisti tą klaidą, nes jis gailisi ir atsiprašo, tai ne sisteminis dalykas.

Manau, kad jis yra mūsų teniso žvaigždė ateinančius 10 metų. Mes jį palaikome ir palaikysime“, – teigiama LRT publikacijoje.

Ramūnas Grušas

V. Gaubas šiame sezone demonstruoja stabiliai gerus rezultatus ir birželio mėnesį 18-metis buvo pakilęs į 524-ą pasaulio teniso profesionalų (ATP) reitingo vietą.

Šiuo metu ATP reitinge užima 609-ą vietą.

Prašė eliminuoti rusų ir baltarusių žaidėjus

Teniso kortuose žvaigždės iš okupantų valstybių – labiausiai įprastas reginys. Ir, pavyzdžiui, pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis, pernai jau kelis kartus žaidęs su varžovais iš Rusijos, „neturi ką atsakyti“ klausiamas, ar žengtų į aikštę su vienu iš jų olimpiadoje.

„Buvome antra ar trečia federacija pasaulyje, sureagavusi vos prasidėjus karui. Išsiuntėme aiškią poziciją Tarptautinei teniso federacijai (ITF), prašydami eliminuoti rusų ir baltarusių žaidėjus kartu su teisėjais ir kitais oficialiais asmenimis.

Mūsų pozicija nesikeičia. Bet mes negalime nulemti viso pasaulio sprendimų. Rusijos ir Baltarusijos narystė ITF buvo sustabdyta, jų komandos pašalintos iš Daviso bei Billie Jean King taurių varžybų.

Deja, individualiai žaidėjai gali dalyvauti turnyruose neutraliu statusu – taip nutarė daugiau nei 200 nacionalinių federacijų, nors sprendimas tikrai nebuvo vieningas.

Šiaip ar taip, šiandien turime su tuo taikstytis. Esame už griežtą laikyseną, bet sprendžiame ne vieni, o išsišokę patys tiesiog dingtume iš teniso žemėlapio. Ir taip – blogai, ir anaip – blogai“, – vasario pradžioje apgailestavo LTS prezidentas R. Grušas, paklaustas apie agresorių šalių tenisininkus tarptautiniuose turnyruose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)