N. Džokovičius finale po beveik 3 su puse valandos kovos 6:7 (4:7), 6:4, 6:4, 6:3 nugalėjo 25-erių italą Matteo Berrettini (ATP-9) ir daugiausiai GS čempionais tapusių žaidėjų lenktynėse pavijo tiek šveicarą Roger Federerį, tiek ispaną Rafaelį Nadalį (visų kraityje – po 20).

Novakas startavo galingai – 5:2, tačiau galiausiai įsigudrino pralaimėti pirmą setą 6:7 (4:7). Visgi serbas netrukus vėl grįžo į pirmos raketės režimą ir antrąjį setą pradėjo spurtu 4:0 bei perėmė mačo kontrolę į savo rankas.

N. Džokovičius Vimbldono taurę virš savo galvos iškėlė šeštą kartą istorijoje.

Primename, kad Vimbldono moterų varžybų nugalėtoja tapo australė Ashleigh Barty, kuri finale 6:3, 6:7 (4:7), 6:3 įveikė čekę Karoliną Pliskovą.

Tuo metu jaunių dvejetų varžybose triumfavo 16-metis klaipėdietis Edas Butvilas (ITF-51) ir Ispanijos tenisininkas Alejandro Manzanera Pertusa (ITF-18).

Įdomu, kad sekmadienį Londone vyks ir Europos futbolo čempionto finalas, kuriame susigrums Anglijos ir Italijos rinktinės. Ar Azzurri pavyks atsigriebti už tautiečio nesėkmę? Euro 2020 finalo eigą nuo 22 val. sekite portale „Delfi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)