Pusfinalio susitikimas tarp G. Sabeckio ir Aurimo Karpavičiaus baigėsi jau po pirmo seto. Jį 4:6 pralaimėjęs A. Karpavičius dėl kojos skausmų nutarė nebetęsti mačo.

Anot G. Sabeckio, jo varžovas puikiai pradėjo susitikimą. „Aurimas pirmavo 4:1, tačiau man pavyko perimti iniciatyvą ir laimėti setą. Manau, kad prie to prisidėjo ir varžovo trauma, nes šiaip jau šiuo metu Aurimas yra įgijęs tikrai neblogą sportinę formą“.

Antrasis pusfinalio mačas tarp K. Žemaitėlio ir vilniečio Algirdo Draugelio truko ilgiau nei dvi valandas ir baigėsi rezultatu 1:6 7:6(0) 6:1.

Pirmą kartą į Lietuvos čempionato finalą patekęs šešiolikmetis kaunietis sako paskutiniame mače atiduosiąs visas likusias jėgas, nors finalo favoritu pats laiko gerokai labiau patyrusį Sabeckį.

„Labai sunkiai pradėjau šiandienos susitikimą. Jaučiau nuovargį, nes vakar ketvirtfinalyje žaidžiau ilgiau nei tris valandas. Vėliau įsibėgėjau, stengiausi atakuoti, diktuoti žaidimo tempą. Man pavyko, todėl ir patekau į finalą“.

Kalbėdamas apie laukiantį finalo susitikimą K. Žemaitėlis tikino kovosiąs iš visos širdies. „Pernykščiame čempionate nusileidau būtent Gvidui. Tačiau šiemet įgijau naujų patirčių tarptautiniuose jaunių turnyruose, kortuose jaučiuosi jau gerokai tvirčiau. Manau, jog labai daug priklausys nuo to, ar iki finalo spėsiu atsigauti fiziškai“.

Beje, K. Žemaitėlis yra Gvido Sabeckio teniso mokyklos auklėtinis. Ši aplinkybė, anot G. Sabeckio, taip pat bus svarbi rytdienos mače.

„Neblogai žinau Kasparą, jo stipresnes ir silpnesnes žaidimo vietas“. Lietuvos teniso čempionato finalas bus žaidžiamas ketvirtadienį 10 val. 30 min.

Lietuvos čempionato nugalėtojui atiteks vardinis kvietimas į liepos 30 d. Vilniuje prasidėsiantį ITF „Futures“ serijos turnyrą Prezidento taurei laimėti. Antrosios vietos laimėtojas įgis teisę dalyvauti Prezidento taurės kvalifikacinėse varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)