Tikisi prisikviesti ir pačius geriausius

Ne vienerius metus sklandžiusi idėja pagaliau įgavo apčiuopiamus kontūrus. Šį savaitgalį Vilniaus SEB arenoje bus sužaisti pirmi teniso klubų lygos susitikimai, o kovą dėl krištolinės nugalėtojų taurės pradės šeši klubai.

„Pavienių privačių iniciatyvų kurti kažką panašaus į klubų lygą jau buvo, bet pirmą kartą tai padaryta nacionaliniu mastu, sukūrus aiškią struktūrą. Čempionate dalyvaus ne vienas geras sportininkas, dėl vienokių ar kitokių priežasčių netapęs profesionalu, tad ši lyga tikrai turėtų prisidėti prie teniso plėtros mūsų šalyje“, – sakė LTKL oficialiai pripažinusios Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Ramūnas Grušas.

Tiesa, pirmame sezone LTKL telksis beveik vien apie Vilnių: penkiems sostinės klubams kompaniją palaikys vienintelis klubas iš Klaipėdos „Kogas“. Kita vertus, pasak organizatorių, klubai užregistravo žaidėjų ir iš kitų miestų, pavyzdžiui, Kauno, Panevėžio, Utenos.

Klubai pirmenybėms gali pasitelkti neribotą skaičių tenisininkų. Leidžiama užregistruoti ir po vieną legionierių, nors tokia teise kol kas nepasinaudojo niekas.

Bene žymiausia žaidėja LTKL bus šalies moterų teniso rinktinei atstovaujanti Joana Eidukonytė, ginsianti Vilniaus „Briedžių“ klubo garbę. Sostinės „Tennis United LT“ klubui atstovaus daugkartinis Lietuvos čempionas Rolandas Muraška.

Pasak L. Berankytės-Astrauskienės, tam, kad padidintų publikos susidomėjimą, lygoje vieną kitą mačą laisvu laiku galbūt sužais ir šiuo metu pajėgiausi šalies tenisininkai R. Berankis bei Laurynas Grigelis. Pastarasis taip pat netrukus ketina pradėti varžytis Italijos klubų pirmenybėse.

Žais savo malonumui

Teniso klubų čempionatas vyks vieno rato sistema: visi dalyviai tarpusavyje susikaus po kartą. Nugalėtojai paaiškės po gegužę vyksiančių pusfinalių ir finalo.

Vienas susitikimas susidės iš 4-ių vyrų vienetų ir 2-ų moterų vienetų mačų, taip pat 2-ų vyrų, moterų bei mišrių dvejetų mačų.

Čempionato dalyviams teks sumokėti 3,5 tūkst. litų startinį mokestį. Organizatorių skaičiavimu, iš viso sezonas LTKL iš klubų pareikalaus maždaug po 10-30 tūkst. litų. Tiesa, kitaip nei Vakarų Europos šalių lygose, Lietuvoje tenisininkai uždarbio už žaidimą klube bent jau kol kas negaus.

Artimiausias metais tikimasi sukurti ir Moterų lygą, taip pat vaikų ir vyrų (mėgėjų) lygas.

LTKL dalyviai

Vilniaus „Briedžiai“
Vilniaus „Tennis United LT“
Vilniaus „Tennis& More“
Vilniaus „Tenisita“
Vilniaus „Tennis Temptation“
Klaipėdos „Kogas“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)