Atkakli ir permaininga dvikova truko 1 valandą 53 minutes. M. Raoničius – pirmasis ATP reitingo 10-tuko žaidėjas, kurį lietuviui pavyko nugalėti per savo karjerą.

R. Berankio pergalę lėmė užtikrintas žaidimas: tikslą pasiekė net 71 proc. jo pirmų padavimų ir pavyko išnaudoti 4 iš 7 galimybių (58 proc.) laimėti varžovo padavimų serijas.

Pirmo seto pabaigoje Ričardas atliko tai, kas yra pavykę tik keliems planetos tenisininkams – jis laimėjo du iš eilės geimus paduodant M. Raoničiui, kuris vos prieš porą mėnesių buvo pakilęs iki rekordinės šeštos pozicijos ATP klasifikacijoje.

Dėl vietos pusfinalyje mūsiškis susikaus su 26-erių metų ispanu Roberto Bautista Agutu (ATP-16).

Rezultatas:

Ričardas Berankis (Lietuva) – Milošas Raoničius (Kanada) 6:3, 4:6, 6:3.

Mačo eiga:

Pirmo seto šeši pirmi geimai vyko lygioje kovoje, kai abu tenisininkai rinko taškus per savo padavimus (0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3). Septintame geime R. Berankis atliko „break'ą“ ir atitrūko (4:3). M. Raoničius po lietuvio servų dar labiau atsiliko (3:5). Partiją mūsiškis baigė antru „break'u“ ir laimėjo setą 6:3.

Antras setas prasidėjo abiejų varžovų „break'ais“ (1:1). Toliau ir R. Berankis, ir M. Raoničius laimėjo taškus per savo padavimus (2:2). Tada Kanados tenisininkas išsiveržė į priekį per lietuvio servus (2:3). Jis padidino savo pranašumą paduodamas pats (4:2). Vėliau priešininkai rinko taškus, pasinaudodami savo padavimais ir M. Raoničius laimėjo partiją 6:4 ir išlygino bendrą rezultatą 1:1.

Trečiame sete R. Berankis vėl šovė į priekį – 4:1 ir artėjo prie pergalės. M. Raoničiui nepavyko susigrąžinti prarasto geimo ir pergalę šventė lietuvis – 6:3. Tai – istorinis R. Berankio laimėjimas, nes iki šiol pirmo ATP reitingo 10-tuko žaidėjų jis nebuvo įveikęs.

Mačo statistika:

Ričardas Berankis – Milošas Raoničius

„Ace'ai“ (neatremiami padavimai): 7 – 15

Dvigubos klaidos: 3 – 3

Pirmų padavimų pataikymo procentas: 71 – 58

„Breakpointų“ realizacija: 4/7 (58 proc.) – 2/5 (40 proc.)

Iš viso laimėti taškai: 87/168 (52 proc.) - 81/168 (48 proc.).

* * *

Primename, kad R. Berankis Kremliaus taurės turnyro atrankoje nugalėjo visus tris varžovus iš Rusijos, pelnė 12 ATP reitingo taškų. Dar 45-is ATP reitingo taškų ir 22,9 tūkst JAV dolerių premiją jis užsitikrino žengęs į ketvirtfinalį.

Kiti rezultatai:

Michail Kukuškin (Kazachstanas) – Fabio Fognini (Italija) 6:4, 6:2;

Tommy Robredo (Ispanija) – Filip Krajinovič (Serbija) 6:3, 6:4;

Ernestas Gulbis (Latvija) – Daniel Gimeno-Traver (Ispanija) 6:3, 7:6 (7:3).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (414)